Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

9 березня 209-а річниця від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Інформація
09.03.2023

Шановна громадо!

 
На початку весняної пори ми вшановуємо Великого Кобзара, світоча українського народу Тараса Григоровича Шевченка. 9 березня минає 209-а річниця від його дня народження, а 10 березня – 162-і роковини смерті.
Ці дві дати – світла і трагічна – в уяві кожного українця переплітаються у вінок щемливої синівської любові до нашого духовного батька, людини-велета, котра все життя поклала на вівтар служіння своєму народові, його захисту й возвеличення.
Майдан, Революція Гідності та війна, яку розв’язала наша сусідка у черговий раз пробудили в наших душах незламний Шевченківський дух до становлення й розбудови Української незалежної держави, її утвердження в європейській спільноті.
Сповнені любов'ю до рідної землі, прагненням зробити життя українців гідним і достойним з натхненням звучать слова Тараса і сьогодні, коли Україна змушена захищати власний дім — незалежну, демократичну, суверенну державу.
Переконані, що його поезія є і буде важливим орієнтиром та дороговказом на подальшому шляху державотворення і демократизації суспільства. Захищаймо з гідністю та будуймо свій дім – у злагоді, мирі та любові, щоб діти наші і онуки отримали у спадок державу, яку заповідав нам Великий Кобзар.
Нехай святе Шевченкове ім’я об’єднає нас усіх задля щасливого, мирного майбутнього рідного народу.
 
 
З повагою Дмитрівський сільський голова Наталія Стиркуль
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше