Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

9 грудня – День визволення села Дмитрівка від німецько- фашистських загарбників.

Фоторепортаж
10.12.2020

З нагоди 77-ї річниці звільнення села Дмитрівка від німецько-фашистських загарбників Дмитрівський сільський голова  спільно з апаратом Дмитрівської сільської ради взяли участь в урочистому покладанні квітів до Меморіалу Слави.

6 серпня 1941 року село Дмитрівка було захоплене німецько-фашистськими окупантами. За активної підтримки населення боротьбу із загарбниками вели підпільно-диверсійна група на чолі з Яковом Гришиним, Шамівська підпільна група, керівником якої був Василь Ярош та партизанський загін, очолюваний Іваном Нечаєвим.

9 грудня 1943 року Дмитрівка була звільнена від німецьких окупантів.

 На фронтах Другої Світової війни  війни полягло 206 жителів села. Уродженці села Дмитрівка Євплов Іван Гаврилович та Гуренко Кузьма Йосипович стали Героями Радянського Союзу.

 Після визволення села почалася відбудова зруйнованого господарства.

Наталія Стиркуль  підкреслила значимість внеску наших земляків в спільну перемогу над нацизмом у роки Другої Світової війни, підкреслила необхідність єднання українського народу у справі зміцнення і розвитку держави, захисту її суверенітету й територіальної цілісності, утвердження патріотизму, гідного вшанування борців за незалежність України усіх поколінь.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять співвітчизників, які у роки Другої Світової війни віддали свої життя за свободу та незалежність нашої держави.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше