Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Африканська чума свиней

Оголошення
24.11.2023

Дмитрівська сільська рада Кропивницького району Кіровоградської області доводить до Вашого відома, що відповідно до протоколу засідання місцевої державної надзвичайної комісії при районній держаній адміністрації від 24.11.2023 № 69 на території Дмитрівської територіальної громади встановлено карантин щодо африканської чуми свиней (далі – АЧС) та визначено зону захисту, в яку потрапляють особисті господарства мешканців громади в радіусі 3 (три) кілометра та зони нагляду в радіусі 7 (сім) кілометрів від зони захисту.

Африканська чума свиней — вірусна хвороба, яка перебігає гостро й характеризується лихоманкою. Входить до переліку особливо небезпечних хвороб тварин. На африканську чуму свиней хворіють лише дикі та свійські свині. Для людей вірус безпечний. Лікарські засоби для профілактики і лікування АЧС відсутні. Передача захворювання здоровим тваринам може здійснюватися через заражені вірусом корми, підстилку, гній, продукти забою тварин (м’ясо, м’ясопродукти,кров).

Наразі спеціалістами сільської ради проводиться робота з уточнення свинопоголів`я в зонах захисту та нагляду. Тому для уточнення свинопоголів’я мешканцям громади, які утримують в господарстві свиней, необхідно звернутися в центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) Дмитрівської сільської ради за адресою: с. Дмитрівка, площа Перемоги, 4, тел.: (052)-33-7-03-15.

До уваги громадян – у разі підозри захворювання тварин на АЧС терміново звертайтеся до державних установ ветеринарної медицини та повідомляйте Головне управління Держпродспожив-служби в Кіровоградській області за тел.: (0522)-32-13-61.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше