Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Члени виконкому вирішували важливі питання

Новина
28.09.2023

Сьогодні Дмитрівський сільський голова Наталія Стиркуль  провела чергове засідання виконавчого комітету сільської ради, на якому першочергово було заслухано звіт начальника фінансового відділу Анастасії Заєць про виконання  дохідної частини бюджету  Дмитрівської сільської територіальної громади за січень-серпень  2023 року та прийнято його до відома.

Далі члени виконкому заслухали звіт про роботу  відділу "Центр надання адміністративних послуг" апарату  Дмитрівської сільської ради по виконанню покладених на відділ завдань за 2022 рік. Доповідачем Наталією Бойко було, зокрема, зазначено, що у 2022 році відділом відповідно до покладених на нього завдань надано 5018 послуг, з них 4846 - суб’єктом надання яких є сільська рада (у порівнянні з попереднім роком кількість наданих послуг збільшилась майже на тисячу).

Велику увагу було приділено розгляду питання щодо обмеження торгівлі алкогольними напоями під час режиму воєнного стану на території Дмитрівської сільської територіальної громади. Інформувала з даного питання начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та комунальної власності апарату сільської ради Олександра Ціцей. В результаті виконком, з метою посилення профілактичного впливу та недопущення поширення проявів вживання підлітками та молоддю алкогольних та слабоалкогольних напоїв, пияцтва, порушень громадського порядку та дотримання тиші у нічний час доби, під час воєнного стану, відповідно до ст.ст. 30, 40, 59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів", Закону України "Про правовий режим воєнного стану", Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року № 64/2022, затвердженого Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" вирішив встановити обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб'єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у літній період (з 01 квітня по 31 жовтня включно) з 10.00 години ранку до 20.00 години вечора та зимовий  період (з 01 листопада по 31 березня включно) з 10.00 години ранку до 18.00 години вечора щоденно на території Дмитрівської сільської територіальної громади; заборонити продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння на території Дмитрівської сільської територіальної громади:

1) особам, які не досягли 18 років;

2)  у приміщеннях та на території закладів освіти,  охорони здоров’я;

3) у місцях проведення спортивних змагань за участю дітей;

4)  з торгових автоматів;

5) на полицях самообслуговування (крім тютюнових виробів у блоках та алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, пива);

6)  з рук;

7)  у громадських місцях;

8)  у невизначених для цього місцях торгівлі.

Поліцейським офіцерам громади сектору взаємодії з громадами ВП Кропивницького РУП по обслуговуванню Дмитрівської сільської територіальної громади Акімову О.О. та Бургазу М.В. рекомендовано активізувати роботу щодо посилення контролю за дотриманням вимог даного рішення та Кодексу України про адміністративні порушення.

Організацію та координацію роботи з виконання даного рішення покладено  на начальника відділу економічного розвитку, інвестицій та комунальної власності апарату Дмитрівської сільської ради  Ціцей Олександру.

Далі, у відповідності з планом роботи виконавчого комітету на 2023 рік, було розглянуто питання щодо  організації харчування дітей у закладах загальної середньої та дошкільної освіти Дмитрівської сільської ради у 2022/2023 навчальному році. Доповідач, начальник відділу освіти, молоді та спорту Дмитрівської сільської ради Наталія Бойко зазначила, зокрема, що харчування у закладах освіти організовано відповідно до чотиритижневого сезонного меню, яке розробляється закладами, затверджуються керівниками закладів та в обов’язковому порядку погоджуються відділом державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Також виконкомом були розглянуті питання щодо організації харчування дітей у закладах загальної середньої освіти та закладах дошкільної освіти  «Івушка», «Малятко», «Пролісок», «Ягідка» Дмитрівської сільської ради з 01 жовтня 2023 року  та прийнято відповідні рішення, які будуть оприлюднені.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше