Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ДЕ КОЗА ХОДИТЬ, ТАМ ЖИТО РОДИТЬ

Пресреліз
17.01.2022
За давнім українським звичаєм, у святий вечір напередодні Старого Нового року ходять щедрувальники, які славлять своїми піснями господарів та господинь, бажають їм здоров'я, достатку, злагоди й благодаті.
На території села Дмитрівки відбулося театралізоване святкове дійство, яке підготували та провели колективи Дмитрівського, Іванковецького сільських будинків культури та Макариського сільського клубу.
Привітала всіх зі святами Дмитрівський сільський голова Наталія Стиркуль та побажала міцного здоров’я, миру та злагоди в оселях.
Учасники заходу співали, розігрували сценки, вітаючи всіх присутніх.
Ряджені Дмитрівського сільського будинку культури розіграли традиційну виставу, бо за повір’ям це обіцяло господарям щастя й добробут. Центральні моменти обряду – Маланка, Дід з Бабою, Лікарка, Поліцейський, танок Кози, її «вмирання» та «воскресіння», які символізували круговорот часу й пробудження природи.
Справжню театралізовану гру влаштував колектив Іванковецького сільського будинку культури, а макарівчани порадували чудовим виступом з ангелятами. Дітки виконали щедрівки, в яких побажали лише хорошого у Новому році.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше