Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ДЕНЬ ПАРТИЗАНСЬКОЇ СЛАВИ

Фоторепортаж
24.09.2021

 

Чорний ліс у роки Другої світової війни був центром і організуючим ядром партизанської війни на Кіровоградщині, де діяв підпільний обком партії і кілька партизанських загонів Нечаєва, Діброви, Кришталя, Присяжнюка, які сприяли бійцям радянської армії під час звільнення території.
Вони своїми діями паралізували діяльність залізничного вузла, зривали гітлерівські плани перевезення вантажів до фронту, що наближався до Дніпра. У рамках проведення заходів з відзначення Дня партизанської слави на території Дмитрівської територіальної громади вшанували пам’ять загиблих у роки Другої Світової війни. Голова ветеранської організації Катерина Дячкова відвідала та привітали ветерана партизанського руху Ганну Данилівну Дорофеєву, яка в роки війни була у партизанському загоні імені Щорса, де командиром був І.І.Нечаєв. Партизани працювали за завданням, підривали ворожі потяги, обози, поліцейські управління, як кажуть, наводили диверсії. Діяли в основному вночі, проживали в землянках. У підпіллі Ганна працювала санінструктором, перебувала зв’язківцем у загоні імені Ворошилова, має поранення, нагороджена орденом «За мужність». По закінченню війни повернулась до рідного села, вийшла заміж та разом з чоловіком виховали трьох дітей. Працювала в колгоспі Україна, за гарну роботу неодноразово нагороджувалася Почесними Грамотами.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше