Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

День партизанської слави в Дмитрівській ОТГ.

Пресреліз
22.09.2020

22 вересня 2020 року в Дмитрівській ОТГ відбулися заходи з відзначення Дня партизанської слави.

Чорний ліс  у роки Другої світової війни був центром і організуючим ядром партизанської війни на Кіровоградщині, де діяв підпільний обком партії і кілька партизанських загонів Нечаєва, Діброви, Кришталя, Присяжнюка, які сприяли бійцям радянської армії під час звільнення території.

Вони своїми діями паралізували діяльність залізничного вузла, зривали гітлерівські плани перевезення вантажів до фронту, що наближався до Дніпра. Мужність партизан, їх єдність і згуртованість сьогодні є для нас мірилом правди і добра, бо немає в житті нічого дорожчого за мир, і нічого святішого, ніж його захист.

В рамках проведення заходів з відзначення Дня партизанської слави на територію Дмитрівської ОТГ завітав  голова районної державної адміністрації Василь Смаглюк, заступник голови районної ради Дмитро Молодченко. Спільно з   сільською головою громади Наталією Стиркуль вони  відвідали ветерана партизанського руху  Ганну Данилівну Дорофієву, та провели покладання квітів до пам’ятного знаку загиблим партизанам у Чорному лісі села Плоске..

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше