Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Депутати прийняли важливі рішення

Новина
11.04.2024

Сьогодні, під головуванням Дмитрівського сільського голови Наталії Стиркуль, відбулася чергова, 28 сесія Дмитрівської сільської ради, на якій було прийнято 100 рішень з важливих для громади питань.

Першочергово депутати затвердили: Програму реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування у закладах освіти Дмитрівської сільської територіальної громади на 2024-2027 роки, Програму підтримки державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів на 2024 рік та внесли зміни до окремих цільових галузевих програм.

Далі депутати затвердили Положення про місцевий Фонд охорони навколишнього природного середовища. Кошти Фонду використовуються тільки для цільового фінансування природоохоронних та ресурсозберігаючих заходів, а також заходів для зниження впливу забруднення навколишнього природного середовища на здоров'я населення відповідно до Переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів, затвердженого відповідною постановою Кабінету Міністрів.

Детально розглянувши бюджетні питання, представлені начальником фінансового відділу Анастасією Заєць, депутати затвердили звіти про виконання бюджету Дмитрівської сільської територіальної громади за І квартал 2024 року, про витрачання коштів резервного фонду та внесли зміни до бюджету сільської територіальної громади на 2024 рік.

Великий інтерес у присутніх викликала презентація начальником відділу освіти, молоді та спорту Дмитрівської сільської ради Наталією Бойко Плану формування мережі ліцеїв на території громади до 01 вересня 2027 року, який було одностайно підтримано депутатами. Сільський голова Наталія Стиркуль наголосила на важливості збереження ліцею, адже у ньому створено всі умови для навчання та виховання підростаючого покоління, надаються якісні освітні послуги. Але основна проблема в даному питанні – це наповнюваність класів. Організацію та координацію роботи з виконання цього рішення покладено на відділ освіти, молоді та спорту сільської ради.

Також на сесії було внесено зміни до Переліку майна комунальної власності, затверджено містобудівні документації та прийнято 83 рішення із земельних питань.

У питанні "Різне" до відома присутніх було доведено інформацію щодо вивчення пропозиції, ініційованої на минулій сесії окремими депутатами, щоб замість водного об'єкта по вулиці Молодіжній передати в громадське користування ставок "Литвинки", а фінансовому відділу сільської ради обрахувати суму коштів, які недоотримає бюджет сільської ради в разі такої передачі.

У березні відбулися збори громадян, які користуються водним об'єктом та місцем відпочинку біля нього по вулиці Молодіжній, з метою вивчення їх думки з даного питання.

Депутати, які були присутні на цих зборах, довели до відома інформацію про їх результати. Так, учасники зборів висловилися за те, що передача в громадське користування ставка "Литвинки" є недоцільною, в першу чергу із-за його віддаленості (6 км).

На сесії сільським головою було акцентовано увагу на питаннях контролю за гідротехнічною спорудою на річці Серебрянка, утримання території в належному санітарному стані, заключення мешканцями громади договорів з ДКП "Сількомунгосп" на вивезення твердих побутових відходів, а також доведено до відома інформацію про роботу сільської ради та її виконавчих органів у міжсесійний період.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше