Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ДМИТРІВСЬКА ГРОМАДА ОТРИМАЛИ 50 ТИС. ДОЛАРІВ ЗА НАЙВИЩІ ДОСЯГНЕННЯ В РОЗВИТКУ СПРОМОЖНОСТІ.

Новина
08.12.2020

7 грудня  в прес-центрі Українського кризового медіа-центру відбулося нагородження громад-партнерів Програми USAID DOBRE за найвищі досягнення в розвитку спроможності.

Посилення спроможності місцевого самоврядування в партнерських громадах – одне з основних завдань програми. Програма DOBRE вимірює її за допомогою Індексу спроможності місцевого самоврядування, що використовується організацією Глобал Ком’юнітіз у різних країнах та адаптований під українське законодавство.

Експерти Програми USAID DOBRE проаналізували прогрес спроможності 25 громад-партнерів третьої когорти, співпрацю з якими програма розпочала у 2018 році. За підсумками оцінки, відзнаки отримали чотири громади, які зробили найбільший прогрес під час співпраці з програмою DOBRE . Саме серед партнерів третьої когорти визначили переможців у трьох категоріях громад, а саме:

– Міська громада – Помічнянська територіальна громада Кіровоградської області покращила свої показники з 25 балів до 61 балу.

– Селищна громада – Високопільська  територіальна громада Херсонської області покращила свої показники з 17 до 60 балів.

– Сільські громади – Дмитрівська територіальна громада Кіровоградської області та Миколаївська територіальна громада Дніпропетровської області покращили показники з 16 до 75 балів. Обидві громади стали переможцями у категорії сільських громад. 

Дмитрівська громада отримала сертифікат на додаткове фінансування проєкту в Програмі DOBRE на суму 50 тисяч доларів. Це стало можливим завдяки підтримці та злагодженій співпраці  програмного менеджера Вікторії Зубкової та апарату Дмитрівської сільської ради.

«Наша громада не така велика в порівнянні з міськими та селищними. Ми завжди були спроможними і розвивалися за рахунок власних коштів. До об’єднання ми готувалися, приглядалися до проєктів, пов’язаних із децентралізацією, але очікували. А зараз дуже шкодую, що ми не почали разом із тими, хто об’єднувався у 2015 році. За цей час ми багато втратили, зокрема, і у фінансовому плані, – сказала голова Дмитрівської сільської громади Наталія Стиркуль, – Програма DOBRE за два роки дала нам потужну науку, тому що раніше в нас не було і стратегії розвитку. У нас запрацював громадський бюджет, реалізовано багато проєктів і що важливо для сільської місцевості одним із головних є проєкт складування твердих побутових відходів. Важко оцінити ту допомогу, яку надала Програма DOBRE. Навіть не стільки важливою була фінансова складова, як навчальна.  Хоч ми і сільська громада, але намагаємося йти в ногу з часом. У нас сильні фахівці, тому і далі будемо рухатися вперед, і робити все можливе, щоб в особі нашої громади процвітала і вся Україна».

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше