Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Дмитрівська сільська рада звертається до жителів громади з проханням не порушувати норми чинного законодавства.

Інформація
06.09.2024

УВАГА!

 

Шановні жителі громади звертаємо Вашу увагу що величезною проблемою є несанкціонований злив нечистот у не призначених для цього місцях (у найближчих лісах, лісосмугах, на пустирях, ярах, пагорбах), а також в так звані залпові скиди — скиди стічних води з концентраціями забруднюючих речовин, що перевищують допустимі величини показників.

Злив нечистот з вигрібних ям: сільгоспвиробників, приватного сектору в яри, балки, лісосмуги, поблизу річки/водойми.

Усім відома прописна істина: вода – джерело життя.

На Землі не існує жодного живого організму, навіть найпростішого, в якому немає води. Від її якості і кількості залежить і самопочуття людини.

Добре розуміючи важливість водних ресурсів, мусимо з сумом констатувати факт, що на території Дмитрівської громади спостерігається ганебне явище – злиття нечистот у відкриті водойми, що є недотриманням Правил охорони поверхневих вод від забруднення зворотними водами!

Громада отримала інформацію, що в лісосмузі на території громади невідома особа заливає нечистоти. Поліцейський офіцер громади негайно виїхав на вказане місце та виявив там, водія асенізатора який зливав рідину невідомого походження прямо на землю. За цим фактом, забруднення або псування земель є кримінальна відповідальність за частиною 1 ст. 239 Кримінального кодексу України.

Злив стоків асенізаторами має здійснюватися винятково на спеціальних зливних станціях.

Забруднення навколишнього середовища через надмірне використання пластику, транспорту, високий рівень промислового забруднення та відсутність джерел альтернативної енергії серйозно впливають на зміни клімату, сприяють руйнуванню екосистем та появі нових несприятливих явищ і хвороб, через це зникають безліч видів тварин і рослин, а люди втрачають доступ до питної води.

Також влаштування несанкціонованих смітників – проблема, яка супроводжує не тільки нашу громаду, а й територію всієї країни. Недобросовісні громадяни влаштовують сміттєзвалища біля доріг, в полезахисних лісових смугах, в балках, проваллях, на покинутих присадибних ділянках. Спалювання листя, сухої трави, побутового сміття – це проблема, яка досить актуальна в нашій громаді, оскільки громадяни після прибирання на своїх присадибних ділянка не знаходять кращого способу утилізації сміття, як розвести багаття, але на практиці такі громадяни отримують штраф, при чому дуже значний. Дмитрівська сільська рада наголошує, що за влаштування несанкціонованого сміттєзвалищ жителі нашої громади будуть нести максимальне покарання, в тому числі і кримінальну відповідальність.

Стаття 152 КУпАП тягне за собою значні фінансові витрати для порушників. До того ж сплата штрафу не звільняє фізичну чи юридичну особу від виконання робіт щодо ліквідації проявів та наслідків порушення.

Згідно статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.) і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.).

Відповідно до ст. 255 Кодексу протоколи про порушення мають право складати уповноважені особи виконавчого комітету та органи внутрішніх справ.

До порушень правил поводжень із твердими побутовими відходами належить також відсутність укладеного договору на послуги з вивезення побутових відходів незалежно від статусу споживача (фізична чи юридична особа). Відповідно до вимог статті 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживачі зобов’язані укласти договір на вивезення твердих побутових відходів з виконавцем послуги з управління побутовими відходами, на території громади – це з Дмитрівським комунальним підприємством «Сількомунгосп».

Враховуючи вищевикладене, Дмитрівська сільська рада звертається до жителів громади з проханням не порушувати норми чинного законодавства.

Благоустрій території нашої громади – це візитна картка кожного населеного пункту і показник рівня участі мешканців громади у турботі за довкілля.

Тож прохання не бути байдужим та разом зробити наші села затишними, привабливими, культурними, приємними та гарними!

Дмитрівська сільська рада

Кропивницького району

Кіровоградської області.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше