Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ДМИТРІВСЬКА СВЯТА ЗЕМЛЯ – ТИ НАША МАТИ, НАША ДОЛЯ…

Фоторепортаж
27.09.2021

У Дмитрівській громаді відсвяткували 285-річницю з Дня заснування села. Перший день святкування розпочався сучасною музичною комедією Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л.Кропивницького «Наталка Полтавка». Чудовий виступ талановитих акторів подарував масу позитивних емоцій присутнім. На святкування зібралася уся Дмитрівська родина – від найменшого до найстаршого.

Рідне село. Ти найкраще. Закутане осінніми туманами, засипане білими снігами, занурене в зелені сади навесні чи в золотому серпанку сонця влітку, коли хвилюється пшеничний лан, — завжди ти гарне. Уклін доземний тобі, рідне моє село.

Привітала всіх присутніх зі святом Дмитрівський сільський голова Наталія Стиркуль. Вона ознайомила з історією села, з цікавими фактами, які зібрав житель села Дмитрівки Олександр Пасічняк. Наталія Євстафіївна подякувала народному депутату Олесю Довгому, який не байдужий до проблем території, завдяки якому надходять субвенції на соціально-економічний розвиток території. Одна із них – освітня, окрім того сформувався залишок освітньої субвенції минулого року, який розподілили на заробітну плату працівникам Іванковецької школи на капітальний ремонт їдальні опорного навчального закладу, на придбання обладнання навчальних кабінетів та на забезпечення швидкісним інтернетом всіх навчальних закладів. Отримали кошти субвенції на підвищення широкосмугового доступу до інтернету в сільській місцевості. Є субвенція для облаштування Нової української школи – закупівля парт, засобів для навчання. Цього року, завдяки соцеконому у Дмитрівці біля сільського будинку культури з’явився ролер-скейтинг. А також будуть придбані меблі та обладнання для Цибулівського та Іванковецького закладів дошкільної освіти.

Привітали дмитрівчан зі святом помічник народного депутата Олеся Довгого - Анна Трубаченко, старости Цибулівського та Іванковецького старостинських округів – Олена Студенко та Світлана Токар.

ЛЕТЯТЬ І ЛЕТЯТЬ РОКИ

Летять роки, мов журавлині ключі, в далекий вирій. Летять і відлітають у вічність. Роки, скільки б їх не минуло, не зітруть у народній пам’яті світлі імена тих, хто віддав своє життя за Батьківщину – це наші воїни-земляки, атовець Микола Бутенко. Не зітруть пам'ять і про тих, хто сумлінно працював на благо нашого села, це шановані люди, люди з великої літери – це сім’я Миколи Миколайовича та Тамари Петрівни Добровольських. Їх імена викарбувані на меморіальній дошці.

Всі присутні вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання, а представники трудових колективів поклали квіти до Меморіалу Слави та Пам’ятної стели.

Вже стало доброю традицією в Дмитрівці відзначати людей у різних номінаціях і дарувати статуетки, цього року у формі зірки.

ЗІРКА «МУДРІСТЬ»

Давня народна мудрість стверджує: «Той рід хороший - де людям похилого віку повага і шана». У номінації «Найстарший житель села» привітали довгожительку Ганну Данилівну Дорофєєву, яка відсвяткує 98-му річницю з дня народження. Аліна Пожидаєва виконала пісню «Квітка розмарія».

ЗІРКА «МАЙБУТНЄ»

Роки летять, та село не старіє, воно молодіє з кожним роком. Поява дитини — це найпрекрасніше, що може бути. Напередодні свята у сільську родину Павла та Анастасії Перкіних, лелека приніс малесенького хлопчика Єгорчика. Привітали батьків, а наймолодшому жителю села побажали міцного здоров’я та щасливої долі. Валентина Бородай виконала пісню «Малесенькі долоньки».

ЗІРКА «ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ»

Рівно 50 років тому Василь Іванович та Галина Миколаївна Мельник стали на весільний рушник. У їх житті було багато різних випробувань, але вони завжди разом їх вирішували, підтримували, допомагали та поважали один одного. Їх вірність перевірена часом, а їх любов пройшла велике загартування життєвими труднощами. І те, що в їх очах, як і раніше горить вогонь ніжності один до одного – це неоціненна нагорода за всі прожиті роки.

Побажали золотій парі безмежного щастя і нескінченних радісних років життя, бути прикладом і еталоном для наслідування дітям, онукам і односельцям. Сергій Демченко та Аліна Іліка виконали пісню «Вітрила».

ЗІРКА «ЛЮБОВ»

Чи є в світі година щасливіша за ту, коли зустрічаються два серця, щоб усе життя битися поруч; коли дві пісні зливаються в єдину - пісню Великого Кохання. Привітали молоду пару, родину Віталія та Катерини Терещенків. Життя – це сплетіння сонячних і похмурих днів, чергування білих і чорних смуг. Тож побажали молодій сім’ї любові, щастя і благополуччя, мудрості і вміння знаходити компроміси і стійко витримувати життєві труднощі. Вихованці дошкільних закладів привітали Віталія та Катерину чудовим запальним танком.

ЗІРКА «НАТХНЕННЯ»

Цю зірку запалили на честь жінок: Людмили Леонідівни Шкуренкової та Катерини Климівни Дячкової, які своєю активністю, оптимізмом, любов’ю до життя, своєю творчістю запалюють людські серця, створюючи свято для всіх. І маючи поважний вік, вони ніколи не стоять осторонь проблем, беруть активну участь у житті села та громади. Вокальний гурт «Зорецвіт» виконав серію гарних пісень.

Організатори свята подякували спонсорам свята: Василю Кузьмовичу Моцному ТДВ «Колос», депутату сільської ради Олегу Йосиповичу Капітулі, Василю Васильовичу Даценко ФГ «Степ», Олександру Івановичу Кущову ФГ «Зірка», Олександру Хомовському ФГ «Агро-Ніка», Олександру Михайловичу Конишеву ФГ «КАМ-1», Анатолію Михайловичу Камінському ФГ «Мир», директору Знам’янської агропромислової компанії Сергію Петровичу Мельнику та родині Перебийносів.

Святкування продовжилися гарною концертною програмою Академічного театру музики пісні і танцю «Зоряни» Кіровоградської обласної філармонії. «Зоряни» – це колектив однодумців, для котрих народна пісня, танець, музика – це живе явище, яке рухається у часі і з часом», створюючи неповторний світ українського фольклору та народної творчості; це невтомна робота над удосконаленням, що допомагає утримувати високий рівень українського мистецтва.

Святкування завершилися казково-гарним дійством «Файєр-шоу» та феєрверком.

Катерина МАТКО

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше