Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Досліджувати, щоб покращувати!

Пресреліз
16.07.2020

Усе здається неможливим, доки хтось це не зробить, або Досліджувати, щоб покращувати.

14 липня команда детективів Дмитрівська сільська об'єднана територіальна громада презентувала на черговій сесії ради результати дослідження діяльності депутатів та сайту ОТГ. Сесія відбувалася у Будинку культури з дотриманням карантинних правил безпеки.

Голова ОТГ Наталія Стиркуль відзначила ґрунтовний аналіз даних, системний підхід нашої команди, конструктивність порад та експертиз, наголосила на тому, що молодь громади допомагає аналізувати нормативну базу, пропонує конструктивні пропозиції, паралельно втілює цікавий проєкт Успішні зміни / Мультикультурна платформа громади.

Перша сесія для нас виявилася успішною і легкою - депутати зацікавлено сприймали презентацію, позитивно відреагували на пропозиції, емоційно підтримали нас і спільно погодили взяти до уваги запропоновані шляхи поліпшення у звітності та комунікації.

Приємно, що попри навантажені особисті графіки та насичену програму сесії, нашій команді відвели на презентацію та обговорення значно більше часу, ніж ми очікували. Тому питанням звітності та якості сайту було приділено достатньо часу для ґрунтовного обговорення.

Радо сприйняли нашу розробку - Пам'ятку про звітність депутата, яку ми розробили спеціально для них. У ній є багато корисних порад, як організувати звіт онлайн та більше комунікувати з жителями через онлайн-інструменти.

?Ознайомитися з нею можна за посиланням:
https://cutt.ly/jp7NwsF

Також було позитивно сприйнято нашу пропозицію щодо інтерв'ю з депутатами у живому ефірі: вже скоро відбудуться перші зустрічі з депутатами з села Цибулеве, а також з старостою села Людмила Таранець. Сподіваємося, цей досвід буде позитивним і стане традиційним у нашій громаді.

✍️Хочемо нагадати вам про початок цієї історії

?️‍♀️Наша детективна історія почалася наприкінці травня.
Коли ми прийшли на молодіжний кемп "Детективи громади" і дізналися, що домашні завдання - це моніторинг діяльності місцевих депутатів та сайту нашої громади, відчули страх і паніку.

Одним із пріоритетних напрямків роботи Програми DOBRE в Кіровоградській області, у якій бере участь Дмитрівська громада, є залучення громадян, зокрема молоді, до прийняття рішень на місцевому рівні та активізація роботи молодіжних рад, громадських ініціатив молоді.

Моніторинг діяльності депутатів - один із напрямків Дистанційної дослідницької програми для молоді ОТГ “Детективи громади”, яка є частиною проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» в рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE)

?
Ми не вірили, що впораємося.
Але навчальна програма, супровід наших наставників допомагали опанувати нову сферу, адже все почалося з вивчення законодавчої бази, якою регламентується діяльність депутатів місцевої ради. Ми дізнавалися багато нового і важливого - адже зараз наша команда готує електронну петицію, місцеву ініціативу. А щоб успішно адвокатувати їх - потрібно знати, як взаємодіяти з депутатами.

Наша детективна команда у складі Tanya ReshetnikovaТетянка КондратенкоОлена ГорянАлла Білоголова (Alla Bilogolova) підготували і подали інформаційні запити на інформацію щодо відвідуваності депутатів, їх звітної діяльності, графіків прийому громадян. Паралельно здійснювали дослідження сайту громади, зокрема звертали увагу, як на сайті представлена інформація про депутатський корпус, чи є оприлюднені звіти та інша публічна інформація.

Ми дослідили діяльність депутатів Дмитрівської сільської ради за такими параметрами:
- відвідування депутатами сесій місцевої ради
- особистий прийом громадян
- звіт за рік перед виборцями
- повнота і доступність інформації про депутатів на сайті громади
- публікація звітів депутатів на сайті ОТГ

Відзначили відмінників:)

?Результати дослідження моніторингу депутатів за посиланням:
https://cutt.ly/zp7C2wW

?Результати дослідження сайту ОТГ за посиланням: https://cutt.ly/Ep7MtBp

Ми переконалися, що діалог з владою може бути успішним, якщо до нього готуватися бути обізнаними у питаннях самоврядуванні, а найголовніше - люди швидко знаходять спільну мову, коли їм небайдуже життя громади - теперішнє і майбутнє.

Ми хочемо, щоб наша Дмитрівська громада була комфортною для всіх, щоб стандарти якості були у всіх сферах - і в цьому завданні ми маємо рухатися разом, допомагати один одному.

Молодь - це не тільки про розваги.
Молодь - це і про відповідальність. Ми вже в громаді, тут ростуть наші діти, і нам не байдуже.

Завдяки "Детективам громади" ми познайомилися ближче з Олена Горян, разом рухали ці дослідження, і попри карантин, зуміли дистанційно попрацювати з таким хорошим результатом.

Нас почуто.
Ми, як частина громади, відчули повагу до себе.
Це надихає рухатися далі.

Дистанційна дослідницька програма для молоді ОТГ “Детективи громади” є частиною проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» в рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE)

Дякуємо команді Агенція сталого розвитку "Хмарочос" та Громадські Ініціативи України за віру в нас і підтримку, а колективу Дмитрівська сільська рада за співпрацю, чесність і підтримку. Цінуємо.

Готуємо статтю і плануємо дослідницьку діяльність далі.

Керівник проєкту -Мультикультурна платформа

громади "Успішні зміни" - Решетнікова Тетяна.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше