Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Після втручання президента, ціна на газ для населення стала нижчою – Назаренко

Новина
19.01.2021

Директорка департаменту житлово-комунального господарства ОДА Ольга Довжук пояснила, чому знижений тариф на газ діятиме лише з лютого, а не в січні. Про це вона сказала в коментарі Центральноукраїнському бюро новин: CBN.

«Держава не може ось так просто взяти і скасувати ринок газу. Фактично повернення до старої моделі означатиме перекладання збитків у газовій сфері на держбюджет чи на той же «Нафтогаз», що означає теж на державу, оскільки це державна компанія. Ринок газу в Україні запрацював у серпні 2020-го. І те, що зараз уряд встановив граничну ціну 6,99 гривні – це, скажімо, виняток із правил, оскільки карантин і частина людей не працює. Плюс такий крок має впорядкувати ринок газу, щоб не було спекуляцій постачальниками. Економічні рішення не можуть мати зворотної сили. Ніхто не міг спрогнозувати те, що сьогодні почнуться аж настільки різкі коливання ціни», – сказала посадовиця.

Вона нагадала, тариф на газ для населення у Кіровоградській області один із найнижчих в Україні – 7,22 гривні.

«Наші споживачі отримують носій напряму в «Нафтогазу». В інших регіонах суми в платіжках дуже значні. Тому, що би не говорили, але фіксована ціна з лютого суттєво зменшить тариф для жителів цих областей», – зауважила Довжук.

Як уже повідомлялося, після втручання президента, ціна на газ для населення стала нижчою.

Джерело: Кіровоградська ОДА

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше