Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Громадський бюджет-2021.

Інформація
10.02.2021
ЩО ТАКЕ БЮДЖЕТ УЧАСТІ (ГРОМАДСЬКИЙ БЮДЖЕТ)?
Бюджет участі – процес взаємодії Дмитрівської сільської ради та її виконавчого органу з громадськістю, направлений на залучення жителів Дмитрівської територіальної громади до участі у бюджетному процесі шляхом прийняття рішень щодо розподілу визначеної Дмитрівською сільською радою частини коштів сільського бюджету через подання відповідних проектних пропозицій та проведення відкритого громадського голосування за такі проекти, а також забезпечення відкритості та прозорості діяльності Дмитрівської сільської ради та її виконавчого органу.
Ви давно хочете, щоб на вашій вулиці з’явився дитячий майданчик? Маєте багато соціально-важливих ідей? Тоді бюджет участі – ваш шанс зробити свій внесок у розвиток Дмитрівської громади. Ви подаєте ідею та її технічне обґрунтування, а реалізовує її сільська влада за бюджетні кошти. Головне, щоб вашу ініціативу підтримала громада.
ТРОХИ ІСТОРІЇ
Модель «бюджету участі» в світі виникла у 1987 році. Протягом 10 років вона тестувалася у різних містах Бразилії. У 1997 – 2000 рр. ідея участі громадян у розподілі бюджетних коштів поширилася Латинською Америкою, а з 2000 р. – досягла країн Північної Америки, Європи, Африки, Азії та Австралії.
У Дмитрівській територіальній громаді «бюджет участі» запроваджений у 2020 році на початку лютого. Положення про громадський бюджет депутати підтримали на п’ятнадцятій сесії сьомого скликання Дмитрівської сільської ради 31 липня 2019 року №306. В 2020 році на проєкти Дмитрівською сільською радою було виділено 250 000 грн. Подано 7 проєктів (2 великих і 5 малих), перемогу отримали 1 великий, 3 малих. Усі проєкти в стадії завершення реалізації.
Загалом, бюджет участі практикується більш ніж у 1500 містах на всіх континентах Землі.
 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше