Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ХТО НЕ ПАМ’ЯТАЄ СВОГО МИНУЛОГО, ТОЙ НЕ МАЄ МАЙБУТНЬОГО

Фоторепортаж
23.08.2021

У селі Дмитрівці відкрито Пам’ятну стелу воїнам-інтернаціоналістам, ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції та воїнам АТО ООС, які загинули на Сході України.

Голова Дмитрівської сільської ради Наталія Стиркуль зазначила, що увіковічення пам’яті загиблим воїнам, які віддали свій інтернаціональний обов’язок на територіях інших держав та вели боротьбу з невидимим ворогом, ліквідовуючи наслідки аварії на ЧАЕС, щоб ми мали майбутнє, і поклали своє життя, відстоюючи цілісність нашої держави на Сході України – це наш святий обов’язок.

З території Дмитрівської сільської ради було призвано 14 воїнів-інтернаціоналістів. На даний час, у зв’язку з міграційними процесами, проживає 17, загинув один - Ігор Скічко, який похований у селі Заломи, на території Іванковецького старостинського округу. На даний час, з 86 ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній станції проживає 42. У зону антитерористичної операції призвано 88 жителів Дмитрівської територіальної громади, загинув Микола Бутенко. На території села Плоске похований житель міста Знам’янки Віктор Голий.

Воїн–інтернаціоналіст, учасник війни в Афганістані, Олександр Тищенко зазначив: «Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в житті. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже, хто не знає минулого, той не вартий майбутнього».

Учасник ліквідації Аварії на ЧАЕС Григорій Кіслінський підкреслив, що історія і сучасність України, українського народу – це твір героїв України, це справа людей, які віддали всі свої сили і своє життя для добра українського народу: його свободи і державності, могутності і процвітання, і були вірними своїй ідеї до останнього подиху. Учасник бойових дій у зоні антитерористичної операції Володимир Унтилов подякував громаді за те, що увіковічили пам’ять загиблих. Вже сьомий рік триває війна на Сході нашої Держави і жителі Дмитрівської громади відстоюють територіальну цілісність України. Слава живим і пам’ять загиблим.

Почесне право відкрити пам’ятну стелу воїнам-інтернаціоналістам, ліквідаторам Аварії на ЧАЕС та воїнам АТО ООС надали представникам кожної віхи історії України. У блакитне і ясне небо випустили білих голубів – символів миру та добра.

Нам, українцям, притаманна безмежна любов до Батьківщини. Ця риса національної ментальності проявляє себе як життєва потреба захищати свою Україну. Це зробили наші герої.

Перед світлою пам’яттю загиблих і померлих українців, які віддали свої життя за наше майбутнє, присутні схилили голови і вшанували пам’ять хвилиною мовчання та поклали квіти до Пам’ятної стели, та до братської могили загиблим у роки Другої Світової війни.

Наталія Євстафіївна Стиркуль, звертаючись до жителів громади, закликала любити свою квітучу землю, любити людей, свою вулицю, своє рідне село, Україну. Бути справжніми патріотами своєї держави, адже наша держава – це всі ми, це наші спільні справи і відповідальність перед майбутнім.

Президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Микола Стрижак та керівник вокального ансамблю народної пісні «Сударушка», заслужений працівник культури України Надія Татарнікова завітали у село Дмирівку та взяли участь у заході.

Микола Стрижак відзначив потужну команду громади, яка працює єдиним ядром на розвиток своєї території.

 - Велику справу ви робите, увічнюючи та вшановуючи пам’ять своїх земляків - говорить він. – За період об’єднання громади дуже багато зроблено, громада розвивається та осучаснюється. Бажаю всім міцного здоров’я та впевненості у завтрашньому дні.

Надія Татарнікова подарувала пісню.

Без усякого сумніву, мине зовсім небагато часу і про захисників-героїв, які кожен у певний час історії виконував свій обов’язок перед Батьківщиною, писатимуть книги, зніматимуть кінофільми, на яких виховуватиметься не одне покоління українців. Бо вони – справжні герої, які у нерівному бою протиставили свій патріотизм, відповідальність, безмежну любов до України. І саме за це їм наша людська вдячність і низький уклін.

Катерина МАТКО

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше