Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Інформаційна кампанія на підтримку Бюджету участі Дмитрівської ТГ

Пресреліз
11.02.2021

 

Що таке бюджет участі? Для чого його впроваджують? Які переваги він надає у вирішенні проблем громади? – відповіді на ці та інші питання надає голова ГО «Назавжди разом» Людмила Шкуренкова.

Людмила Шкуренкова, голова ГО «Назавжди разом» підкреслила, що впроваджуючи  Бюджет участі, сільська влада повинна залучити жителів Дмитрівської ТГ до процесів управління. Треба  змінити радянську ментальність жителів громади. Сільська влада повинна і готова впроваджувати різні їхні ініціативи, але для цього від громадян потрібна допомога і активність.

Що дасть Бюджет участі:

  • визначення та вирішення проблем, які найбільше хвилюють жителів територіальної громади;
  • створення ефективного механізму взаємодії органу місцевого самоврядування та жителів громади (можливість впливати на бюджетну політику);
  • формування довіри громадян до місцевої влади;
  • підвищення відкритості діяльності органів місцевого самоврядування та залучення населення до процесу прийняття рішень.

Бюджет участі дає можливість активізації людей.  Завдяки цьому влада бачить тих активних членів громади, які хочуть щось змінювати у містах свого проживання. З точки зору громади – це інструмент прямої демократії, за допомогою якого громадяни беруть активну участь у розподілі частини бюджетних коштів громади, з точки зору органу місцевого самоврядування – це частина бюджету ТГ, з якої обов’язково фінансуються проекти та пропозиції, подані безпосередньо громадянами.  

Відповідно до Бюджету участі, проекти пропонує громада, а втілює їх, за участі все тієї ж громади, сільська влада. 

«Бюджет участі – це можливість кожного жителя Дмитрівської ТГ сформувати свою ініціативу, і реалізувати її за кошти бюджету ТГ шляхом відкритого голосування мешканців» – зазначила Людмила Шкуренкова,  член робочої групи з впровадження бюджету участі у Дмитрівській громаді.

Даний механізм дає можливість конструктивної взаємодії мешканців та представників місцевої влади. Він заохочує мешканців співпрацювати й об’єднуватися.

Всі необхідні документи стосовно прийняття Бюджету участі в ГО «Назавжди разом». Далі – справа за депутатами!

.  

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше