Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Інформація для власників житлових приміщень, що прихистили внутрішньо переміщених осіб

Інформація
10.06.2024

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 року № 333 (зі змінами) - компенсація надається фізичним особам - громадянам України, які є власниками житла або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину, і безоплатно розміщували у своїх житлових приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, крім осіб, з якими вони пов'язані родинними відносинами, споріднення яких засноване на шлюбі та кровному рідстві (чоловік, дружина, батько, мати, діти, онуки, зокрема повнолітні) за умови відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги, що засвідчується підписом у заяві.

За кожну особу з числа внутрішньо переміщених осіб, яку власник житла розмістив безкоштовно, він отримує компенсацію у розмірі 14,77 грн за день. Заяву про надання компенсації, в якій вказуються дані про розміщених осіб і кількість днів, що вони проживали у звітному місяці, необхідно подавати щомісяця з 1 по 5 число.

Уповноважені особи виконавчого органу сільської ради, мають право проводити перевірку достовірності наведених у повідомленні або заяві відомостей шляхом відвідування місць розміщення внутрішньо переміщених осіб, зокрема з метою перевірки факту розміщення таких осіб, ідентифікації осіб шляхом пред’явлення ними паспорта громадянина України, свідоцтва про народження малолітньої дитини, посвідки на постійне проживання (зокрема електронне відображення інформації, що міститься у таких документах), довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронної довідки, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи, перевірки факту безоплатного розміщення таких осіб, кількості розміщених осіб та умов їх проживання. У разі, коли за результатами перевірки встановлено факт наведення у заяві недостовірної інформації, виконавчий орган сільської ради, приймають рішення про відмову у виплаті компенсації.

Нагадаємо, що компенсація витрат за прихисток переселенців виплачується за рахунок коштів донорських організацій, зокрема міжнародних, на підставі відповідних договорів.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше