Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ІНФОРМАЦІЯ від оперативного штабу Дмитрівської сільської територіальної громади Кропивницького району Кіровоградської області

Інформація
25.03.2022

Шановні мешканці громади!

Ситуація і в області, і на території громади контрольована.

Радіаційний фон у нормі.

Продовжуємо приймати біженців, збираємо гуманітарну допомогу, продукти харчування, забезпечуємо проїжджаючих бутербродами та чаєм.

На сьогоднішній день на нашій території перебуває 114 внутрішньо переміщених осіб, з них 36 дітей. Всі нагодовані, забезпечені товарами першої необхідності та тимчасовим житлом.

 

Триває складна ситуація з підпалами та  пожежами на території нашої громади!!!

За минулу добу, горіла територія села Юхимове, що призвело до небезпечної ситуації і спричинило реальну загрозу загорання житлових будинків. 

 Пожежі не зменшуються. Не зрозуміло з яких причин, палії на це йдуть, а коли їх затримують вони не можуть пояснити своїх намірів. Їх каяття, не може повернути спокій в домівки, загиблих тварин, людського і матеріального  ресурсу, який був потрачений на гасіння цих пожеж.

Протиправні дії паліїв підпадають під статтю 245 Кримінального кодексу України: «Знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загально небезпечним способом — караються штрафом від п’яти тисяч чотирьохсот до дев’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 91800 грн  до 153000 грн)або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років».

В котрий раз, застерігаємо, попереджаємо, рекомендуємо НЕ ГРАЙТЕ З ВОГНЕМ!!!!!!

Закликаємо укладати договори на надання послуги з вивезення побутових відходів з Дмитрівським комунальним підприємством Дмитрівської сільської ради «Сількомунгосп» (в місяць 10,0 грн з 1 особи), замовляти причеп для вивозу крупногабаритного  сміття  (350,0 грн), компостувати відходи, яке дає змогу ефективно утилізувати будь-які рослинні рештки, відходи тваринництва, як від ВРХ, так і від птахівництва, також можна компостувати й опале листя, суху траву, солому, гілки кущів, дерев тощо.

Рекомендуємо дотримуватися правопорядку, зберігати спокій та бути пильними!!!

Давайте всі разом працювати заради однієї мети – ПЕРЕМОГИ!!!!! Разом ми сильні! Україна переможе!

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше