Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Шановні мешканці Дмитрівської ОТГ!

Новина
20.07.2020

Протягом місяця, сподіваємося, всі слідкують за подіями, які відбуваються в Дмитрівській ОТГ стосовно використання земельних ділянок ТДВ «Колос». В соціальних мережах з’явилось багато публікацій щодо рейдерського захоплення земельних ділянок, які використовує ТДВ «Колос». Це викликало соціальну напругу серед мешканців села Дмитрівка та вийшло далеко за межі нашої громади. Тому виникла необхідність роз’яснити ситуацію, що склалася в громаді.

 Фахівцями Дмитрівської сільської ради надано вичерпні пояснення журналісту в ефірі «Радіомайдан» (запис ефіру в цей день на офіційній сторінці Регіональної дирекції «UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ» відсутній) та інтерв’ю журналісту Володимиру Пищику «Аграрний щоденник «Колос» (посилання на аудіо запис). Але журналіст Володимир Пищик доволі суб’єктивно та однобоко висвітив ситуацію (відсутні коментарі керівництва Дмитрівської сільської ради).

Довідково: З моменту розпаювання колективної власності АТ «Колос» минуло 24 роки. Під час розпаювання рілля була розподілена між членами КСП АТ «Колос», а пасовища загальною площею 1234 га залишились в колективній власності. Всі ці роки сільськогосподарське підприємство «Колос» використовувало ці земельні ділянки (пасовища) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. ТДВ «Колос» в 2014 році став правонаступником СВК «Колос».

До 31 грудня 2018 року ТДВ «Колос» мало можливість розподілити пасовища між колишніми  членами колективного господарства - власниками сертифікатів (До речі, на якій підставі людські сертифікати потрапили з Держгеокадастру до ТДВ «Колос», невідомо).

З невідомих нам причин до 01 січня 2019 року товариством дані пасовища не були розподілені між бувшими членами колективного господарства - власниками сертифікатів, хоча в свій час Дмитрівська сільська рада не заперечувала щодо здійснення такого розподілу (додаток). Окремо зазначаємо, що більша частина пасовищ розорані та використовуються як рілля (засіваються та збирається урожай), що тягне за собою недоотримання податків до місцевого бюджету – це кошти на утримання шкіл, садочків, доріг, амбулаторії, благоустрій територій та багато інших гарних справ, які можна було б зробити на благо території.

В  квітні-травні 2019 року до сільської ради почали надходити заяви  від бувших членів КСП АТ «Колос» про виділення земельних ділянок  в натурі на місцевості з числа нерозподілених пасовищ, в кількості 167 заяв (загальна кількість пайовиків 1384 чоловік).

На жаль, в своєму інтерв’ю заступник голови правління ТДВ «Колос» Калінін Михайло Михайлович висловив хибну думку, що «цей процес ішов не дуже гладко». Хоча насправді працівники Дмитрівської сільської ради, з метою уникнення соціальної напруги та надання якісних адміністративних послуг, приймали всі заяви вчасно та незважаючи на відсутність у заявників оригіналів сертифікатів, які, чомусь, знаходяться не у власників сертифікатів, а в ТДВ «Колос», що можуть підтвердити і самі заявники. Враховуючи те, що дані питання потребували юридичного вивчення, заявникам вчасно було надано проміжкові відповіді.

На превеликий жаль з 2014 року Михайло Михайлович, володіючи  ситуацією, нічого не зробив для вжиття відповідних заходів, щодо належного оформлення прав користування вищезазначених пасовищ ТДВ «Колос», а чекав, коли повноваження щодо розпорядження земель бувшої комунальної власності перейдуть до Дмитрівської сільської ради, щоб в подальшому фінансові витрати щодо розподілу пасовища між бувшими членами КСП покласти на сільський бюджет.

На поточний момент ситуація, що склалася – а саме: присутність на території громади представників обласних правоохоронних органів, арешт техніки та врожаю пов’язана з необхідністю встановлення законності використання вищезазначених пасовищ товариством «Колос», та не стосується права колишніх членів КСП АТ «Колос» на доотримання своїх часток паїв (пасовищ).

Тому, шановні орендодавці ТДВ «Колос»! Інформація, щодо невиплати Вам орендної плати – БЕЗПІДСТАВНА, оскільки Вами заключені договори оренди на РІЛЛЮ.

Нас обурює непорядність людей – авторів публікацій та статей, які необізнані в земельних питаннях, не знаючи реального стану справ, однобоко висвітлюють ситуацію, що склалася.

 

ШАНОВНА ГРОМАДО!

У разі виникнення будь-яких питань, просимо звертатися до Дмитрівської сільської ради за отриманням фахових роз’яснень.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше