Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Наші враження від поїздки в громади-менті Чернівецької області.

Пресреліз
04.10.2021

З 27 вересня по 30 вересня представники Дмитрівської  територіальної громади- менторів  відвідали  громади-менті  Великокучурівської  та Клішковецької сільської територіальної  громади Чернівецької області.

 Першого дня поїздка відбулася у  Великокучурівську сільську територіальну громаду, яку очолює сільський голова Василь Тодеренчук. Великокучурівці гостинно зустріли і поділилися досвідом та досягненнями своєї роботи за круглим столом зали засідань Великокучурівської сільської ради, де ми мали змогу поспілкуватися з працівниками апарату сільської ради. Обговорили спільні  робочі питання та шляхи їх вирішення, співпрацю та досвід роботи  з програмою ДОБРЕ та обговорили тему міжмуніципального співробітництва, як інструмент залучення додаткових ресурсів в громаді.

   Ознайомилися з місцевим бізнесом: завод «Вікна-стиль», теплиці «Квіти Буковини», приватний дитячий басейн, готельно -ресторанний бізнес. Обговорили питання співпраці місцевої влади та бізнесу.

  Наступного дня відвідали старостинські округи с. Тисовець та с. Снячів. Відвідали заклади культури, освіти та дошкілля, де провели робочі зустрічі з активами громади. Особливо запам'яталася участь у репетиції  танцювального колективу "Великокучурівські барви". 

 Впродовж двох днів візиту ми отримали масу позитивних вражень від жителів громади, території та їх відношення до благоустрою.

По завершенню візиту було обговорено питання щодо укладання Меморандуму про співпрацю між Великокучурівською та Дмитрівською громадами.

  Наступний запланований  робочий візит відбувся до Клішковецької територіальної громади, яку очолює сільський голова Віктор Дронь. По приїзду в громаду  нас  зустрів вокальний  гурт  «Синя квітка» піснею «Над Дністром  голубим». В залі засідань ми мали змогу познайомитися і поспілкуватися  з працівниками апарату Клішковецької сільської ради, переглянути презентацію території та обговорити нагальні питання розвитку територій та співпраці з програмою ДОБРЕ.

В процесі знайомства з територією ми відвідали музей  «Буковина – край космічний», пам’ятного комплексу Леоніду Каденюку, який знаходиться в освітньому закладі с. Клішківці, в якому він навчався.

А також комунальне некомерційне підприємство «Клішковецький центр ПМСД», Клішковецький інклюзивно-ресурсний центр,  місцеву пожежну частину.  Зустрілися  з садоводами громади  у яблуневих садах, побачили як відбувається переробка сливи на чорнослив у домашніх умовах, а також  як вирощують овочеві культури у тепличних умовах та на відкритому ґрунті  у Перебиківському старостинському окрузі та як ведеться  ресторанний бізнес на території Клішковецької територіальної громади.  Провели робочу зустріч з активом громади з питань співпраці місцевого бізнесу і влади, написання проектів та подальшого розвитку території.

Найбільше враження ми отримали від місцевих жителів, які люблять місце де вони проживають, від кількості яблуневих садів в громаді, які доглянуті та рясніють плодами та від того, що кожен шматочок землі не гуляє без діла.

Взагалі ми поїхали з територій з великою кількістю фотоматеріалів та позитивних вражень.

Захід проведено у рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Дмитрівська, Великокучурівська та Клішковецька громади є партнерами Програми DOBRE у Кіровоградській та Чернівецькій областях.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше