Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

НЕБЕЗПЕЧНЕ ПЕРЕХРЕСТЯ: МАМАЙ ТА ЙОГО КОМАНДА ПРОВЕЛИ БЕЗПЕКОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ

Пресреліз
12.04.2021

Мамай та його команда в грудні 2020 року долучились до спільноти Амбасадори безпеки. Під пильним керівництвом Козака Мамая було проведене опитування серед жителів села Цибулеве Дмитрівської ОТГ для виявлення найбільш небезпечних ділянок.

Було опитано 53 жителів села Цибулеве. Опитування показало, що існує суттєва небезпека на трасі міжміського сполучення (вул. Київська), що проходить через центр села, на перехресті вулиць Київська та Центральна. Відсутні пішохідні переходи та немає знаків «Обережно пішохід» або «Обережно діти».

➡️ Зі слів цибулівчан:

? Ірина Білоголова говорить: «У нас в селі найнебезпечнішою ділянкою з усіх доріг є траса по вулиці Київська. По ній літають вантажівки та іномарки. Обмежувальний знак із сторони Олександрівки стоїть в такому місці, що його погано видно. Вважаю, що таких знаків потрібно більше і з гарною видимістю. Через трасу до школи ходять діти, а жодного знаку немає. Було б добре зробити лежачі поліцейські і пішохідну зебру по трасі біля вулиці Миру, в центрі, на перехресті вулиць Київська та Центральна і біля церкви»

? "Я живу в центрі села і для мене найбільша небезпека - це перехрестя вулиць Київська та Центральна.  Потрібен пішохідний перехід. Моя дочка ходила в школу і я щодня її проводжала через дорогу, адже машини завжди їздять з неймовірною швидкістю. Дуже страшно за діток» - говорить Раїса Губаль.

 ? "У нас тут вулиця тихенька, а от в центрі села, на перехресті вулиць Київська та Центральна, дійсно небезпечно. Потрібні пішохідні переходи і лежачі поліцейські, як у Знам’янці», - говорить пенсіонерка Марія Федорова.

? «Небезпечним є перехрестя вулиць Київська та Центральна, бо не вистачає пішохідного переходу та освітлення в темний час доби.  Також потрібен пішохідний перехід біля церкви. А при в’їзді в село погано видно знак обмеження швидкості», - говорить Олена Русіна.

? "В центрі дуже небезпечне перехрестя. Там дуже часто трапляються ДТП, також були випадки, що гинули люди. Цю проблему потрібно вирішувати», - говорить Світлана Дорошенко.

? «Для мене, як для водія з багаторічним стажем, дуже важлива видимість на дорозі та наявність пішохідних переходів. При виїзді з вулиці Центральної на трасу, в напрямку міста Знам'янка, через великі кущі, погано видно  зустрічні автомобілі та виникає загроза  аварійної ситуації. А відсутність пішоходів є небезпекою як для водія так і для громадян, адже люди переходять дорогу в будь якому місці» - говорить водій Махиня Роман.

Було прийнято рішення подати звернення до Дмитрівської сільської ради з проханням посприяти у вирішенні цього питання, а саме - подбати про посилення безпеки дорожнього руху для жителів села Цибулеве на цій ділянці дороги (перехрестя вулиць Київська та Центральна) шляхом діагностики та встановлення відповідних дорожніх знаків, пішохідної розмітки.

Закликаємо до публічного обговорення цієї проблеми офіцерів громади, жителів села та експертів з безпеки дорожнього руху.

Проєкт "Амбасадори безпеки" покликаний підвищувати безпекову культуру пішоходів, велосипедистів та інших вразливих категорій пішоходів.

Мамай і його команда націлені підвищувати безпекову свідомість жителів громади, популяризувати використання світловідбивних елементів та активізувати людей задля посилення безпеки дорожнього руху у Дмитрівській громаді через ініціативи та інструменти участі.

#УспішніЗміни

#АмбасадориБезпеки

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше