Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Небезпечний пластик: чи варто нести штучні квіти на кладовище.

Інформація
12.04.2021

Останніми роками з’явилася, нажаль, погана традиція: замість живих квітів купувати і приносити на могили штучні пластикові. Ніхто не замислюється про те, яку шкоду довкіллю несуть такі «квіти». Вони лише засмічують цвинтарі. Купувати штучні квіти не лише фінансово невигідно, але й небезпечно для навколишнього середовища. За 3 місяці пластикова квітка втрачає свій колір через сонце, стає зовсім не привабливою та засмічує природу  та цвинтарі. Такі «рослини» не підлягають переробці та вторинному використанню, а пластик розкладається більше 300 років.

Тому перш ніж купувати дорогі та шкідливі квіти, варто подумати!

 Дмитрівська сільська рада нагадує, що згідно рішення виконавчого комітету Дмитрівської сільської ради від 06.04.2020 року № 37 на території Дмитрівської сільської територіальної громади  заборонено реалізацію штучних квітів та інших ритуальних товарів виготовлених із пластику, їх розміщення та покладання на кладовищах та інших місцях поховання, тому що це шкодить здоров’ю та негативно впливає на навколишнє природне середовище.

Цього року Поминальні дні святкують на початку травня, тому пропонуємо вже зараз подумати про справжні живі квіти. Природна альтернатива пластиковим рослинам: барвінок, заяча капуста або очисток, сукуленти, багаторічна гвоздика, низькорослі чорнобривці.

Бережіть природу та себе!

 Виконавчий комітет Дмитрівської сільської ради.

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше