Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Онлайн-презентація результатів оцінювання бюджетного процесу.

Пресреліз
24.12.2021

21 грудня відбулась публічна онлайн-презентація результатів оцінювання бюджетного процесу та надані рекомендації для його покращення в Дмитрівська сільська територіальна громада разом з експерткою Громадського Партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" Світлана Гудь.

Під час презентації були присутніми начальник фінансового відділу Дмитрівської громади Анастасія Заєць, начальник відділу планування, бухгалтерського обліку та звітності Людмила Чернікова та представники органу місцевого самоврядування громади.

Під час презентації обговорили рівень прогресу громади в порівнянні з минулими роками проведення оцінки. В 2021 році оцінка зросла в 3 рази більше ніж в два роки тому.

В громаді з’явився більш адаптивний до різних нововведень сайт, створені відповідні тематичні розділи, де публікується інформація про діяльність громади та про бюджет громади.

За цей час в громаді з’явився окремий розділ про бюджет громади, в якому знаходяться проєкти рішень та самі рішення про бюджет, візуалізований бюджет громади, бюджетні запити, паспорти бюджетних програм тощо. Громада розробила Стратегію розвитку на 2019 – 2027 роки.

💡Громада за цей час запровадила бюджет участі, інформація по якому розміщується на окремому сайті з можливістю голосувати онлайн за проєкти.

Наразі громада має квартальні та річний звіти виконання бюджету. Відбувся публічний звіт за виконання бюджету за рік. З’явились звіти за результатами оцінки ефективності виконання бюджетних програм.

⭐ Також дуже тішить те, що громада продовжує реалізовувати практику розробки та поширення "Бюджету для громадян" в громаді серед громадян. В цьому році громада поширила "Бюджет для громадян" в різних населених пунктах громади та зібрали пропозиції в громадян, які були враховані при плануванні бюджету громади.

💬"Дякуємо вам за підтримку та напрацьовані рекомендації, яких ми завжди дослухаємось. Ми кожного року намагаємось покращувати індикатори і як показала ваша оцінка, все недаремно. Йдемо далі!", - зазначила Анастасія Заєць.

🟢Було прийняте рішення, що громада у наступному році буде працювати над підвищенням прозорості під час прийняття рішень - проводити збір пропозицій громадян до бюджету, бюджетні слухання, розміщувати бюджетні документи на етапі звітування.

Тетяна Романова – координаторка проекту «Прозорі міста»

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше