Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ПАМ’ЯТАЄМО, ШАНУЄМО ГЕРОЯ ЗЕМЛЯКА, ЯКИЙ ВІДДАВ ЖИТТЯ ЗА УКРАЇНУ 15 ЛЮТОГО 2015 РОКУ!

Інформація
15.02.2021

 

Сьогодні 15 лютого 2021 року Дмитрівський сільський голова Наталія Стиркуль спільно з представниками відділу культури і туризму, в особі начальника відділу Лідією Міркотан, поклали  квіти  на могилу героя-земляка Миколи Бутенка, який загинув в цей день 6 років назад, виконуючи бойове завдання,  та хвилиною мовчання вшанували пам’ять про загиблого солдата.

Старший солдат Бутенко Микола Валерійович

55-й окремий автомобільний батальйон

http://memorybook.org.ua/2/butenko.htm

==============================

Микола Валерійович Бутенко народився 03 вересня 1990 року у с.Дмитрівка Знам'янського району.

У 1997 році пішов на навчання до 1-го класу Дмитрівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, у 2008 році закінчив школу. У цьому ж році вступив на навчання до Кіровоградського інституту регіонального управління та економіки (КІРУЕ), де провчився 2 місяці та був призваний на строкову військову службу.

Після служби в Збройних Силах України, навчався у Дмитрівському СПТУ-39 та отримав кваліфікацію кам'янщика.

Після навчання, працював тесляром БМП-704 (будівельно-монтажний потяг).

У зв'язку з подіями на Сході України та проведенням антитерористичної операції був мобілізований у серпні 2014 року.

Такелажник такелажної роти військової частини А-1201.

Перебуваючи у відрядженні в зоні проведення антитерористичної операції та виконуючи службове (бойове) завдання, загинув 15 лютого 2015 року під час обстрілу під м.Дебальцево Донецької області.

Похований 17 липня 2015 року на центральному кладовищі с.Дмитрівка.

Указом Президента України № 553/2015 від 22 вересня 2015 року, "за мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно)

В Дмитрівській школі, яку закінчив Микола, відкрито пам'ятну дошку на його честь;

27 лютого 2018 року, на території Знам'янської дільниці з будівництва виробничого підрозділу «Одеське територіальне управління» філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» ПАТ «Укрзалізниця», відкрито меморіальну дошку пошани на його честь

ВІЧНА ТА СВІТЛА ПАМ'ЯТЬ! ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

Джерело: Книга пам'яті полеглих за Україну

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше