Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Попередження про погіршення погодних умов

Інформація
05.01.2024

 

                  Шановні мешканці громади!

За інформацією Українського гідрометцентру 7-9 січня в Україні очікуються складні погодні умови внаслідок вторгнення арктичного повітря з півночі Європи та утворення активного циклону на півдні країни.

Удень 7 січня та протягом доби 8 січня в Кіровоградській області значні опади (дощ із переходом у сніг), приріст снігового покриву 10-20 см, місцями до 30 см, ожеледь, налипання мокрого снігу. Пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с, хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця.

Упродовж 7-9 січня очікується значне зниження нічної температури до 13-20° морозу. Складні погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи комунальних та енергетичних підприємств, порушення та припинення руху транспорту на дорогах, погіршення умов життєзабезпечення населення.

Закликаємо громадян, за можливості, відмовитись від поїздок власним транспортом.

У разі потреби виїхати:

  • Ретельно підготуватись до поїздки.
  • Бути максимально уважними і обережними, особливо у темний час доби.
  • Неухильно дотримуватись правил дорожнього руху.
  • Не створювати перешкод для роботи снігоприбиральної техніки.
  • Водіям великогабаритних транспортних засобів рекомендують користуватися майданчиками для відстою на дорогах державного значення.

Рятувальники закликають з погіршення погодних умов обмежити своє перебування на вулиці:

Виходити з будинку тільки за нагальної необхідності.

Переходити вулицю тільки у місцях пішохідних переходів і бути при цьому дуже уважними.

Для уникнення падіння під час ожеледиці слід підготувати взуття: прикріпити на суху підошву лейкопластир або наждачний папір

Ходити не поспішаючи, ноги злегка розслабляти в колінах, не тримати руки в кишенях.

Обходити металеві кришки люків, не варто рухатися поблизу краю проїжджої частини дороги.

Якщо ви впали і через деякий час відчули біль в голові, нудоту, біль в суглобах, утворилися пухлини – звертатись до лікаря.

Дотримуватись правил пожежної безпеки при користуванні приладами опалення: не залишати увімкнені електричні прилади без нагляду, не послаблювати увагу за дітьми, не перегрівати печі опалення понад міру, слідкувати за їх справністю. Поставтесь, будь ласка, з розумінням до ситуації що склалась. Подбайте про свою безпеку!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше