Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Прийнято бюджет Дмитрівської сільської територіальної громади на 2024 рік

Новина
19.12.2023

Сьогодні депутати вкотре зібралися на чергове засідання, щоб прийняти важливі для громади рішення. Головувала на сесії Дмитрівський сільський голова Наталія Стиркуль. До порядку денного було включено 125 питань, які було детально розглянуто та прийнято відповідні рішення. В процесі роботи депутати внесли зміни до діючих галузевих програм, програми економічного і соціального розвитку громади, бюджету громади на 2023 рік та затвердили: галузеві програми на наступний рік, звіт про витрачання коштів резервного фонду та програму економічного і соціального розвитку громади на 2024 рік, а також визначили умови оплати праці сільського голови на 2024 рік.

Далі, детального обговоривши проєкт бюджету Дмитрівської сільської територіальної громади на 2024 рік, депутати затвердили доходи бюджету у сумі 93 714 000 та видатки бюджету в такій же сумі. В процесі обговорення даного питання було зроблено акцент на тому, що ситуація з доходами від Цибулівського та Іванковецького старостинських округів не змінилася на краще. Видатки на утримання цих територій перевищують їх власні надходження, і недостача коштів покривається за рахунок надходжень до бюджету з адміністративного центру громади – села Дмитрівка. Сільський голова Наталія Стиркуль звернула увагу старост населених пунктів громади на недоліки в роботі по наповненню бюджету, та надала їм відповідні доручення. В процесі обговорення питання було також зазначено, що наступний бюджетний рік буде складним, оскільки у зв'язку із змінами в законодавстві, за рахунок вільного залишку коштів будуть фінансуватися тільки першочергові видатки, зокрема, енергоносії, заробітна плата, харчування, ремонт споруд цивільного захисту, допомога силам безпеки та оборони України та інші захищені видатки.

Після затвердження бюджету депутати перейшли до розгляду наступних питань порядку денного. Зокрема, було затверджено Положення про старостинські округи, Порядок громадського обговорення кандидатури старости, утворено Іванковецький старостинський округ, до складу якого ввійшли села Іванківці, Заломи, Юхимове. Окремим рішенням ліквідовано Макариський старостинський округ, оскільки на його території проживає менше 500 жителів. Села Макариха та Новопокровка приєднано до адміністративного центру Дмитрівської сільської територіальної громади – села Дмитрівка.

Далі було прийнято низку рішень з майнових питань. Серед них - рішення щодо проведення поділу нерухомого майна комунальної власності - цілісного майнового комплексу, нежитлової будівлі, загальною площею 2551кв.м., який розташований у селі Макариха; про закріплення майна комунальної власності Дмитрівської сільської територіальної громади на праві оперативного управління за відділом культури, туризму та охорони культурної спадщини Дмитрівської сільської ради та про затвердження Переліку майна комунальної власності Дмитрівської сільської територіальної громади, відмінного від земельних ділянок, у новій редакції.

Розглянувши лист Державного агентства водних ресурсів України щодо визначення уразливою зоною масиву поверхневих вод р. Інгулець, сільська рада визначила уразливою зоною масив поверхневих вод UA_M5.1.3_0735 річки Інгулець, басейну річки Дніпро.

Також в процесі роботи депутати затвердили містобудівну документацію: «Оновлення та внесення змін до генерального плану та зонінг села Макариха Кропивницького району Кіровоградської області» та зобов'язали відділ земельних відносин апарату Дмитрівської сільської ради вжити заходів щодо замовлення розроблення проєкту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж села Макариха відповідно до оновленого генерального плану та зонінгу села Макариха та подати на затвердження Дмитрівській сільській раді. Загальну доступність матеріалів містобудівної документації буде забезпечено шляхом розміщення на офіційному вебсайті Дмитрівської сільської ради та засобах масової інформації.

Депутати одноголосно внесли зміни до Стратегії сталого розвитку Дмитрівської сільської об’єднаної територіальної громади Кіровоградської області на 2019 – 2027 роки, Порядку використання легкового автомобіля комунальною установою «Центр надання соціальних послуг» та план роботи сільської ради на 2024 рік.

Детально розглянувши 82 питання порядку денного, що стосувалися земельних питань, сільська рада прийняла по них відповідні рішення.

Всі питання, які були внесені на розгляд сесії, були попереднього розглянуті на спільному засіданні постійних комісій сільської ради.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше