Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Про дотримання правил пожежної безпеки під час аномальної спеки

Інформація
24.07.2024

За даними УкрГідрометцентру, найближчими днями температурні показники на території нашої області перевищать позначку 35 градусів. І такий невтішний прогноз не лише спричинить незручності для громадян, а ще й створює передумови для різкого збільшення кількості загорянь. Зважаючи на аномальну спеку, а також те, що пожежонебезпечний період наразі знаходиться у своїй активній фазі - загроза виникнення загорянь буде тільки зростати.

Зазвичай, причинами масштабних пожеж у природних екосистемах є наслідки людської легковажності. Вирушаючи на відпочинок, громадяни досить часто нехтують правилами пожежної безпеки, особливо під час оголошення пожежонебезпечного періоду. В умовах аномальної спеки, під дією відкритого сонячного проміння навіть залишена скляна пляшка може спричинити займання сухої трави чи лісової підстилки, не кажучи вже про викинутий на узбіччі дороги сірник або недопалок. І цього буде достатньо для того, щоб спровокувати масштабну пожежу, а збитки ризикують бути значними! Лихо може статися і через невиконання господарями елементарних правил пожежної безпеки.

Не припиняють горіти сухостої. Так, лише впродовж минулого тижня на території Дмитрівської сільської територіальної громади зафіксовано три випадки займання сухої трави на відкритих територіях.

Завдяки оперативним та професійним діям вогнеборців 18-ї державної пожежно-рятувальної частини 1-го ДПРЗ ГУ ДСНС України у Кіровоградській області, працівників лісового господарства та Дмитрівських фермерів, вдалося вчасно ліквідувати загоряння та попередити розповсюдження вогню на більшу територію та житлову забудову.

Висловлюємо щирі слова подяки і вдячності небайдужим Дмитрівчанам – Василю Даценку, Олександру Конишеву, Олегу Капітулі, Анатолію Безпалому, які не пошкодували своїх сил та часу і відгукнулися у скрутну хвилину - надали необхідну техніку та засоби, не рахуючись кому належать угіддя та не вимагаючи грошової компенсації. До речі, ці люди та багато інших небайдужих мешканців нашої громади завжди приходять на допомогу надають посильну поміч, як осінньо-зимового періоду року під час снігових заметів, так і літньої спеки. Дякуємо за допомогу, своєчасну і таку необхідну!

Не слід забувати і про те, що на території громади триває зернозбиральна кампанія, тому питання дотримання протипожежних заходів у місцях збирання, переробки й зберігання зернових не втрачає своєї актуальності. У цей період за умов посушливої та вітряної погоди, навіть невеличке займання може спричинити виникнення масштабної пожежі на зернових полях й призвести до значних матеріальних збитків.

Рятувальники закликають громадян бути обережними під час спеки! Дотримуйтеся правил пожежної безпеки поблизу та у лісопаркових зонах і відкритих територіях! Памʼятайте, найменша жарина віднесена вітром може стати причиною масштабної пожежі! Не можна недооцінювати збитки нанесені навколишньому середовищу! Вогонь може завдати шкоди флорі і фауні, а також життю та здоров’ю людей! У спеку підтримуйте водний баланс в організмі та пам’ятайте про головні убори. 

Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101». Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків. Будьте відповідальними! Не допустіть пожеж в екосистемах!

 

Дмитрівський сільський голова                                                 Наталія СТИРКУЛЬ

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше