Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Про проведення агрохімічної паспортизації земель сільськогосподарського призначення

Новина
27.04.2021

Відповідно до вимог Закону України «Про охорону земель» від 19 червня 2003 року №962-ІV, розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 20 квітня 2018 року №234-р «Про контроль за використанням і охороною земель сільськогосподарського призначення», Кіровоградською філією ДУ «Держгрунтохорона» у 2021 році у Кропивницькому районі в поточному році проводитимуться роботи по суцільній агрохімічній паспортизації земель сільськогосподарського призначення.

Після відбору грунтових зразків на земельних ділянках сільськогосподарських підприємств усіх форм власності, буде визначено потенціал продуктивності грунту, забруднення залишками пестицидів, солями важких металів і радіонуклідів.

На підставі результатів аналізу, господарству на кожне поле, окрему ділянку складається агрохімічний паспорт та надаються науково-обгунтовані рекомендації щодо ефективного використання земельних ресурсів та ресурсозберігаючої технології використання агрохімікатів.

Вартість комплексу робіт по агрохімічній паспортизації земель становить 45,50 грн/га без урахування ПДВ, в тому числі 14,20 грн/га за рахунок коштів Державного бюджету України і 31,30 грн/га без урахування ПДВ за рахунок коштів господарства.

Звертаємо Вашу увагу на забезпечення виконання вимог земельного та природоохоронного законодавства власниками і землекористувачами, у тому числі орендарями земельних ділянок по проведенню вищевказаних робіт.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше