Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Що таке ваучер і з якою метою він видається?

Інформація
27.04.2023

Ваучером є документ, що дає особі право на проходження одного з видів професійного навчання. Таким навчанням може бути перепідготовка за робітничою професією, спеціалізація чи підвищення кваліфікації у закладах освіти чи у роботодавця.

Або ж ваучер дає особі право на підготовку за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутого за іншою спеціальністю. Ваучер дає особі право на підготовку на наступному рівні освіти, крім третього освітньо-наукового чи освітньо-творчого рівня вищої освіти.

Ваучер гарантує особі оплату її навчання центром зайнятості.

Право на одноразове отримання ваучера в Державній службі зайнятості для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці мають окремі категорії громадян.

Слід зазначити, що зареєстровані безробітні не мають права на отримання ваучера. Але це не позбавляє їх права на проходження професійного навчання. Навчання безробітних проводиться на підставі відповідного сертифіката.

Правові підстави видачі ваучерів регулюються статтею 30 Закону України “Про зайнятість населення”. Процедурні питання видачі ваучерів врегульовані Порядком видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року № 207 (зі змінами).

Все про ваучер на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням https://is.gd/6czbRh

Є бажання навчатися за сприяння Державної служби зайнятості та опановувати нові знання? Слідкуйте за онлайн графіком формування груп http://surl.li/cbiig

Є інші питання? Контакти тут https://is.gd/20aDFB

Пишіть у телеграм https://t.me/dcz_kir

 

Цьогоріч майже 40 освітян Кіровоградщини отримали ваучер на безкоштовне навчання

 Ви маєте вищу педагогічну освіту? У вас є шанс отримати ваучер для підвищення кваліфікації вчителя математики, фізики, хімії, української мови і літератури та здобуття нових компетенцій у сфері середньої освіти.

Не зволікайте, отримати ваучер та безкоштовно за сприяння Державної служби зайнятості підвищити власні професійні навики – це реально!

Запитаєте, що таке ваучер?      

Ваучер – це документ, який видається одноразово та дає право  пройти навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Яка максимальна вартість ваучера встановлена на 2023 рік?  

Вартість ваучера встановлюється у межах вартості навчання, але не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом. Отже, вартість ваучера не може перевищувати в 2023 році 26 840 грн.

Іншу корисну інформацію, що стосується отримання ваучера, черпайте  на сторінці Державного центру зайнятості у рубриці «Навчання» підрубриці «Ваучер»

Де навчатися? Центральноукраїнський державний університет                              ім. В. Винниченка!

Запитаєте коли стартує навчання? Графік на 2023 рік за напрямками нижче!

Українська мова і література

Теоретико – практичні аспекти викладання української мови і літератури

15.05.2023 – 19.05.2023

23.10.2023-27.10.2023

Математика

Середня освіта (математика)

16.10.2023- 20.10.2023

Середня освіта

(хімія )

Сучасний урок хімії  в контексті компетентнісної освіти

 

19.06.2023-23.06.2023

20.11.2023-24.11.2023

Середня освіта (фізика)

Теоретико – практичні аспекти викладання фізики та астрономії

19.06.2023 – 23.06.2023

20.11.2023- 24.11.2023

Наразі формуються групи! Не упустіть свій шанс! Гнучкі форми навчання дозволяють навчатися без відриву від роботи!

Тож, Державна служба зайнятості радить не зупинятись на професійних досягненнях, йти у ногу з часом та бути затребуваним фахівцем.

Кіровоградський обласний центр зайнятості

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше