Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Щодо випадку виникнення африканської чуми свиней

Інформація
11.08.2023

Кропивницьке районне управління Головного управління Держпроспоживслужби в Кіровоградській області повідомляє Вас про те, що у особистому підсобному господарстві села Петрівка, що знаходиться на території Компаніївської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області, встановлено захворювання на африканську чуму свиней.

         У епізоотичному вогнищі та зоні захисту спеціалісти Кропивницького районного управління та Кропивницької районної державної лікарні ветеринарної медицини проводять заходи згідно з Планом та у відповідності до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

         Одним із заходів є недопущення обігу харчових продуктів та сировини тваринного походження без встановлення  місця їх походження та без супровідних документів.

         Звертаємося до всіх жителів громади, які утримують поголів'я  свиней, господарств усіх форм власності ( в тому числі і тих господарств, які утримують підсобні міні-свиноферми для власного використання і споживання):

- про всі випадки захворювання чи гибелі свиней терміново повідомляти спеціалістам Кропивницької районної держаної лікарні ветеринарної медицини та сприяти їм у розслідуванні таких випадків;

- не допускати захоронення трупів тварин у невстановлених місцях та без огляду трупів ветеринарними спеціалістами.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше