Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сьогодні - день закінчення Другої світової війни.

Інформація
02.09.2020
Офіційна і загальновизнана дата завершення Другої світової війни - 2-е вересня 1945-го року. У цей день рівно у 9-й годині і 2 хвилини (за токійським часом) був підписаний формальний акт про беззастережну капітуляцію останнього активного союзника фашистської Німеччини - Японії. Це сталося на борту американського лінкора ББ-63 «Міссурі». Цьому передувало зроблене раніше офіційне повідомлення японської влади від 14-го серпня, в якому вони брали умови капітуляції за формулою Потсдамської конференції без будь-яких поправок і застережень. 
Цей історичний Акт про капітуляцію підписали з боку Японської імперії начальник генерального штабу Умедзу Есідзіро і міністр закордонних справ Сігеміцу Мамору. З боку переможців були представлені: генерал армії США Дуглас Макартур, як Верховний головнокомандувач союзними арміями; Кузьма Дерев’янко генерал-лейтенант і офіційний представник Радянської сторони; Брюс Фрезер - адмірал Великобританії; Честер Німіц - адмірал флоту США; генерал Жан Філіп Леклерк з боку звільненій Франції ; канадський полковник союзних військ Лоренс Косгрейв; Еміл Хелфріх - лейтенант-адмірал Армії Нідерландів; Томас Блемі генерал Австралійської Армії; Сюй Юнчан - генерал першого класу з боку Китайської Республіки і Леонард Ізітт - віце-маршал авіації союзної Армії Нової Зеландії.
Всі формальності були залагоджені і світ вийшов зі становища, в якому перебував протягом багатьох і довгих, болісних і неймовірно кровопролитних років. Жах Другої світової війни залишився позаду.
2 вересня 2020 року на території Дмитрівської сільської ради пройшла церемонія  покладанням квітів до Меморіалу слави та хвилиною мовчання було  вшановано пам'ять загиблих у Другій світовій війні .
 Будемо сподіватися, що подібного більше не повториться! Миру всім та злагоди!
Зі святом!
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше