Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

СПОРТ ЄДНАЄ НАС

Пресреліз
15.09.2021
 
БУДЬ ЗДОРОВИМ ЯК МАМАЙ – під таким гаслом святкували День фізичної культури і спорту в Дмитрівській громаді
Село Цибулеве гостинно зустріло любителів спорту, спортсменів та вболівальників з Дмитрівки та Іванківців. Спортивний дух, радість на обличчях людей, веселий дитячий сміх і очікування особистих рекордів, що може бути кращим.
Місце проведення свята - простір Цибулівської школи, команді якої ми щиро вдячні за допомогу в проведенні! Організатори спортивного свята висловлюють особливу вдячність Жуган Людмилі Валентинівні, завгосп Цибулівської ЗШ.
Почалося святкування з урочистої частини.
На спортивне свято завітала голова Дмитрівської громади Наталія Стиркуль: “Я вже не раз говорила, що з великим задоволенням їду на цю територію, тому що тут спортом пропитана кожна оселя. На молоде покоління покладаються надії, що ви будете робити все для того, щоб бути здоровими не тільки вам, а й вашому майбутньому поколінню“.
З привітаннями та побажаннями виступили староста села Цибулеве Олена Студенко, Наталія Бойко та Євген Артьомов з відділу освіти, молоді та спорту Дмитрівської сільської ради.
На свято завітала Катерина Матко, редакторка газети Сільське Життя та Вісник Дмитрівської громади. В цих виданнях завжди висвітлюються всі події та активності, які відбуваються в селі Цибулеве.
Передплачуйте газету Сільське Життя і, можливо, в наступному номері будете саме ви)
Кожне село підготувало візитівку своєї команди.
Дмитрівська команда зачарувала енергійним та драйвовим танцем. Іванківці - мотиваційними гаслами та згуртованістю, а Цибулеве як село, що започаткувало цю спортивну традицію, дарувало поезію (авторський вірш від Тетяни Решетнікової):
Село наше є спортивне
Уміємо грати в футбол
І в дартс попадає влучно,
Нема рівних у волейбол.
В шахи гуляємо вправно,
Канат перетягнем гуртом.
Бо разом ми то є сила,
Віра, надія й любов.
Ми прагнемо жити краще
У нашій ріднім селі
І зробимо все для того,
Щоб досягнути мети.
Наше ім'я то Надія,
Наше ім'я то Любов,
Наше ім'я то є Мрія,
Щоб розквітало село.
А потім під пісню “Десь по світу” у виконанні Анни Павлової розгорнули український 10-метровий прапор, до якого приєдналися всі учасники свята. Адже мета свята - об'єднати і згуртувати жителів сіл громади. Тетяна Решетнікова розповіла про історію створення свята та наголосила, що ГО “Платформа успішних змін” продовжуватиме цю традицію.
Завдяки Ірині Ткаченко, енергійній та креативній ведучій, спортивне свято "Спорт єднає нас" стало яскравим, драйвовим та атмосферним. Професійно, гарно та весело вона заряджувала учасників та учасниць свята.
"Якщо вам захочеться обнімашок, то підходьте до мене" - після цих слів дітки і дорослі захотіли обнімашок)))
А запальною руханкою Ірина зарядила учасників спортивного свята енергією активно долати всі етапи (а палітра змагань була різноманітною, і всі - діти, молодь, дівчата і хлопці, чоловіки і жінки змогли реалізувати себе).
Шахи і шашки, «Тато, мама, я – спортивна сім’я!», легка атлетика, армспорт, дартс, волейбол, футбол серед юнаків, перетягування канату - ці змагання були яскравими завдяки активності учасників та учасниць!
Переможці у змаганнях були нагороджені грамотами, дипломами, медалями, кубками та грошовою винагородою.
Під час спортивного свята працювала дитяча зона «МАЛИШАНДІЯ»: дивувала анімаційна програма для дітей від Event Studio "Zayka" (місто Знам’янка), які вже стали добрими друзями нашої громади.
Працювала Майстерня флікерів, на якій всі бажаючі виготовили світловідбиваючий флікер-оберіг. Амбасадорка безпеки Світлана Скляренко разом з волонтерами допомогла виготовити більше 100 флікерів! (Нагадаємо, що 2 команди амбасадорів з Дмитрівської громади є активними учасниками проєкту "Амбасадори безпеки").
Отець Василій пригостив усіх гостей свята солодкою ватою, а його дружина Світлана Андріївна Білинець провела майстерню зі створення арт-печива у вигляді футбольного м’яча. Діти проявили свою майстерність і креативність та отримали велике задоволення.
На заході працювала локація "СИТА КУХНЯ". Цибулівські кухарі - Людмила Таранець, Андрій та Валентина Махині, Тетяна Москаленко та їхні волонтери почастували гостей козацькою юшкою, кулішем та кашею, приготовленою на вогнищі. Дмитрівська сільська рада пригостила учасників свята цукерками та печивом.
Спонсорську допомогу на проведення спортивного свята надали Недовоз Валерій Миколайович (голова ПСП "Обрій"), Савченко Сергій Володимирович (голова правління ТДВ "Цибулівське ХПП"), Єльник Олександр Володимирович та Єльник Володимир Степанович (директор СФГ «Росток»), Головатенко Анатолій Степанович та Решетніков Андрій Сергійович.
Особливий внесок в організацію та проведення спортивного свята "Спорт єднає нас" вніс Головатенко Анатолій Степанович, голова ГО "Знам'янської районної федерації футболу", який все життя займається розвитком фізичної культури та спорту у своєму рідному селі Цибулеве, колишнього Знам'янського району, а на сьогодні, і Дмитрівської громади.
Партнер заходу - Дмитрівська сільська рада, Відділ освіти, молоді та спорту Дмитрівської сільської ради, Цибулівський старостат, ГО "Агенція сталого розвитку "Хмарочос" та Програма Британської ради "Активні громадяни".
На святі була присутня Олена Старченко - наша незамінна медична допомога, активістка, учасниця цибулівської жіночої команди з волейболу.
Цей день став знаковою подією не лише для села Цибулеве, а й для Дмитрівської громади. Символом нашої історії і згуртування був козак Мамай, якого протягом свята зіграли Роман Пруцький та Олександр Федоров.
Щиро вдячні всім волонтерам та волонтеркам за організацію свята і особливий внесок в розвиток села і громади!!!
Важливо, ЩО МИ проілюстрували для себе, що ми БРАТТЯ КОЗАЦЬКОГО РОДУ!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше