Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Тест для держави і для територіальної громади

Інформація
23.02.2021

У селі Дмитрівка Дмитрівської сільської територіальної громади Кропивницького району Кіровоградської області ,декілька його жителів,під головуванням сім'ї Шкафер самопроголосили «сільську раду», обрали «керівні органи», депутатів, ухвалили «рішення» про те, що на території використовуватимуть не державний синьо-жовтий, а перевернутий жовто-блакитний прапор.  В Україні діє система проголошення таких «органів влади». Вже у багатьох населених пунктах збирали невеликі групки людей. Створили сторінку в соцмережі і проголосили її «орган місцевого самоврядування».

З Фейсбука розповсюджують інформацію про збори, прийняті рішення і  створення «сільради».

 Дмитрівська сільська рада вважає, що «оцінку діям осіб, які причетні до створення так званої сільської ради у селі Дмитрівка , мають дати правоохоронні органи, які забезпечують державну безпеку України. У  Дмитрівській ТГ створення сільської ради і рішення кількох мешканців вважають незаконним, таким, що носить ознаки зміни Конституційного ладу України».

Це тест для держави, чи спроможна вона реагувати на подібні речі.

Це серйозний виклик.

Це серйозна проблема.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше