Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Дмитрівській громаді відзначили День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Пресреліз
16.02.2022

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав (Указ Президента України від 11 лютого 2004 року №180/2004).

Після Другої Світової війни війська СРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан. 10 років – з грудня 1979 року до лютого 1989 року тривала війна. Через афганське пекло пройшли десятки тисяч солдат.

Війна тривала майже 10 років і вимагала великих матеріальних і людських жертв. Під час неї тисячі наших співвітчизників загинули у боях і померли від ран, контузій, травм і хвороб, пропали безвісти. Нікого з нас не можуть лишити байдужими страшні цифри: кожний четвертий із військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, - наші співвітчизники, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану, - також наш співвітчизник. За даними офіційних джерел, під час афганської війни загинули понад п’ятнадцять тисяч солдатів, Україні війна обійшлася у більш ніж чотири тисячі загиблих. Зараз в Україні – понад сто п’ятдесят тисяч ветеранів афганської війни, з них близько восьми тисяч мають поранення, понад шість тисяч є інвалідами.

Це страшна ціна, яку заплатила Україна за імперські амбіції Кремля.

15 лютого у Дмитрівській  громаді відзначили День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

До могил загиблих та померлих земляків Ігоря Скічко у  с.Заломи, Віктора Мальованого, Миколи Кучера, Олександра Тищенко у с. Дмитрівка, Віктора Довбиша та Володимира Ніколаєва у с. Цибулеве та до Пам’ятної стели загиблим воїнам-інтернаціоналістам у с.Дмитрівка поклали квіти та вшанували пам’ять  хвилиною мовчання. Цього дня в  церкві святого Миколая відправили Панахиду за померлими та загиблим воїнами інтернаціоналістами.

11 лютого в Іванковецькому СБК колективами будинку культури, сільської бібліотеки та філії "Іванковецька  ЗШ" ОНЗ"ДМИТРІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА I-III СТУПЕНІВ ІМЕНІ Т.Г.ШЕВЧЕНКА"  проведено літературно-музичну композицію «Афганістан, уклін живим, полеглим слава…». На заході були присутні Дмитрівський сільський голова Наталія Стиркуль, староста Світлана Токарь, воїни-інтернаціоналісти Василь Мертикарь та Леонід Олійник , учні Іванковецької філії . На завершення заходу  вшанували   пам'ять  про загиблого Ігоря Скічко хвилиною мовчання.

Сьогодні в Дмитрівській громаді  проживає 25 учасники бойових дій на територіях інших держав.

с.Дмитрівка

  1. Дьячков Анатолій Іванович
  2. Залуженко Віктор Володимирович
  3. Калінін Валерій Вікторович
  4. Ларіонов Сергій Павлович
  5. Рудяженко Сергій Анатолійович
  6. Ситник Олександр Віталійович
  7. Степанко Володимир Миколайович
  8. Шабала Володимир Анатолійович
  9. Шварко Володимир Іванович
  10. Яковина Любов Віталіївна
  11. Костюченко Валентина Іванівна
  12. Сичик Сергій Миколайович
  13. Крут Олег Миколайович
  14. Фіщук Леонід Миколайович

15.                Бодюл Леонід Маркович              

16.                Сафронов Олександр Іванович   

с. Калинівка

  1. Мостовий Анатолій Григорович 

с. Плоске

  1. Попов Олег Олександрович

с. Іванківці

  1. Мертикарь Василь Костянтинович
  2. Олійник Леонід Вікторович

с. Цибулеве

  1. Федоров Володимир Анатолійович
  2. Гута Віктор Іванович
  3. Назарко Володимир Іванович

с. Макариха

  1. Білоус Григорій Вікторович
  2. Сердюченко Сергій Іванович

 

Бажаємо здоров'я, миру і злагоди усім, хто брав участь у тих жахливих подіях, та схилимо голови перед пам'яттю загиблих.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше