Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

УКРАЇНА - КВІТУЧА Й СПІВОЧА ЗЕМЛЯ

Фоторепортаж
26.08.2021

У селі Дмитрівці відбувся святковий концерт до 30-річниці Дня Незалежності України. Урочистості розпочалися внесенням головного державного символу сили і слави народу – прапора України.

Вся Україна святкує свою 30 – річницю Незалежності, відколи здійснилася споконвічна мрія наших предків - бути господарями на своїй найбагатшій, найкрасивішій та найродючішій землі. Незалежна Україна сьогодні - цінність та гордість для кожного українця. Незалежність – надбання усієї нашої історії, яка творить нашу особисту свободу та гідність.

Складною і бурхливою була доля рідної землі. По ній топталися орди чужинців. Українців вели загарбники у неволю. Над Україною свистіли стріли, чорною смертю дихали жерла гармат, шугали ненависні залізні круки, вирували нескінченні битви за честь і свободу. Ми – свідки творення нової епохи України. Анексія Криму, псевдореферендуми у Донецькій та Луганській областях, сотні невідомих, похованих під номерами. Це далеко не всі страхіття, які випали на долю українського народу. Багато років Україна не знала війни. Але війна не обійшла нашу державу тепер. Ще сім років тому ми не знали багатьох слів, пов’язаних з війною, тепер же майже кожну родину так чи інакше опалило полум’я військових дій. Раніше ми не особливо звертали увагу на слова «Слава Україні – Героям слава», а тепер ці слова набули нового змісту. Вони перестали бути просто вітанням, це данина шани найкращим, котрі у найважливіший момент нашої держави пожертвували собою заради своєї Батьківщини, засвідчивши цим справжній патріотичний подвиг.

Герої України – це молоді юнаки, чиїсь батьки та сини, що зі зброєю в руках захищали і захищають крихкий східний кордон України. В ряди української армії стали до боротьби за незалежність Україні 86 жителів Дмитрівської територіальної громади. Вони різного віку, жили поряд з нами, працювали, були звичайними господарями. А сьогодні стали воїнами – нашою надією, нашим щитом і захистом.

Під оплески на сцену запросили учасників АТО, які знають про страшні події не з чуток, не з новин по телебаченню. Вони прибули звідти, де й сьогодні немає спокою ні воїнам, ні мирним людям. Дмитрівський сільський голова Наталія Стиркуль привітала всіх зі святом, подякувала за мужність та героїзм і вручила Грамоти учасникам АТО - Володимиру Унтилову, Олександр Калугарю, Іван Шаповалову, Володимиру Шейко, Вадиму Косенку та матері загиблого в зоні АТО Миколи Бутенка - Надії Бутенко.

Наша держава стискає кулаки, але не плаче і не здається! Наші сльози – то не сльози безпорадності…. Це  сльози скорботи і невимовного суму за найкращими синами й доньками, які віддали своє життя за вільну незалежну Україну! Присутні Хвилиною мовчання вшанували кожного, хто віддав своє життя за наше сьогодення, а представники колективів покласли квіти від учасників урочистого зібрання до Пам’ятної стели та Меморіалу Слави.

Аліна Пожидаєва виконала пісню «Повертайся солдате».

Подарунком до свята громаді був виступ Академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни» Кіровоградської обласної філармонії.

Катерина МАТКО

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше