Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Уряд продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 грудня

Інформація
16.11.2020

 

Регіони позначатимуть зеленим, жовтим, помаранчевим або червоним рівнем небезпеки поширення Covid-19, залежно від епідемічної ситуації. Маркуватиме регіони автоматизоване програмне забезпечення на основі алгоритмів і даних. Національна комісія ТЕБ та НС затверджуватиме дані.

Як можна отримати інформація стосовно COVID-19?

Запрацював інформаційний контакт-центр, створений МОЗ. Відтепер можна телефонувати за безкоштовним номером, та дізнаватися інформацію стосовно хвороби. У центрі працюють 150 операторів, тому дзвінки приймають цілодобово.

Номер: 0 800 60 20 19 (дзвінки безкоштовні)

Що змінюється для адаптивного карантину після 13.10?

Додатково посилюються обмежувальні заходи у регіонах із “зеленим” рівнем епідеміологічної небезпеки. 

У регіонах “зеленого”“жовтого” та “помаранчевого” рівнів: дозволяється проведення спортивних заходів без глядачів та за умови дотримання учасниками протиепідемічних заходів.

Місцеві органи самоврядування — отримають доступ до даних електронного сервісу “Дій.Вдома”. Це необхідно, аби контролювати осіб, які підлягають самоізоляції чи  обсервації, або порушують правила карантину. 

Уряд рекомендує змінити графіки початку робочого дня

Це зменшить кількість людей, які перетинаються у години пік в громадському транспорті.
На місцевому рівні рішення щодо перенесення робочого часу ухвалюють обласні, районні державним адміністрації та Київська міська, разом з органами місцевого самоврядування та суб’єктами господарювання. 

Органам місцевої виконавчої влади ті іншим держорганам, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності, рекомендується забезпечити  гнучкий режим робочого часу, який, передбачає різні години початку і закінчення роботи для працівників. За можливості ввести дистанційну роботу.

Суб’єктам господарювання на період дії карантину також рекомендується відкоригувати робочий графік. Перенести початок робочого дня на 10 чи більш пізню годину суб’єктам господарювання, які працюють у:

  • оптовій та роздрібній торгівлі; 
  • ремонті автотранспортних засобів і мотоциклів;
  • поштовій та кур’єрській діяльності;
  • тимчасовому розміщенні та організацією харчування;
  • страховій діяльності;
  • освіті;
  • наданні соціальної допомоги;
  • мистецтві, спорті, розвагах та відпочинку.

На період дії карантину робочий день розпочинається:

- о 8 годині - в органах виконавчої влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування;
- о 10 годині - в центрах надання адміністративних послуг, органах соціального захисту населення, територіальних органах Пенсійного фонду України.

Крім того, органам місцевого самоврядування рекомендовано розробити чи скорегувати маршрути руху громадського транспорту з урахуванням змінених графіків роботи.

Контроль та відповідальність

За порушення умов карантину передбачаються відповідні покарання. 

  • Штраф від 1 до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-54 тис грн) або арешт на 6 місяців
  • Обмеження або позбавлення волі на 3 роки, якщо такі дії призвели або могли призвести до поширення хвороби.
  • Позбавлення волі на термін від 5 до 8 років, якщо порушення правил обсервації спричинило смерть або інші серйозні наслідки для третіх осіб 

Не наражайте на небезпеку себе та близьких. Залишайтеся вдома. Збережімо Україну!

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше