Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Урядові зміни до Бюджетного кодексу під Держбюджет на 2022 рік. (проект)

Інформація
19.10.2021

Кабінет Міністрів України хоче ліквідувати бюджети розвитку міст й дозволити Мінфіну та місцевим держадміністраціям права ініціювати зупинку рішення про місцевий бюджет – такі зміни, зокрема, Уряд разом із проектом Держбюджету на 2022 рік (№6000) подав зміни до Бюджетного кодексу(№ 6062)

Зміни до Кодексу опрацьовано аналітичним центром Асоціації міст України  і  виявлено цілу низку змін, що призведуть до  скорочення джерел доходів для місцевих громад.

Проєктом закону (№ 6062) передбачається перенесення джерел фінансування доходів бюджету розвитку в загальний фонд. Таким чином, доходи розвитку будуть спрямовані на поточні витрати – фонд заробітної плати, утримання тощо, що фактично ліквідує місцеві бюджети розвитку на 2023 рік. Саме вилучення поняття «бюджет розвитку» зі статей Бюджетного кодексу позбавить органи місцевого самоврядування права на депозитне розміщення в банках.

Також законопроект дозволяє забирати у місцевих бюджетів невикористані залишки освітньої державної субвенції, що заборонить місцевій владі використовувати можливість накопичення цих грошей.

Запропонований Урядом законопроект значно розширює і контрольні функції Міністерства фінансів і державних адміністрацій. Їх чиновники зможуть через суд зупиняти рішення місцевих рад про бюджет, причому не доведеться навіть чекати закінчення судового розгляду.

Законопроектом пропонується направляти до держбюджету 70% доходів від викупу комунальної землі.

Крім іншого, проект закону скорочує джерела доходів для місцевих громад, вилучаючи зі структури доходів оплату зборів за видачу ліцензій на проведення лотерей.
(за матеріалами Кіровоградського РВ АМУ)

 

КАБМІН ШМИГАЛЯ ХОЧЕ ЛІКВІДУВАТИ БЮДЖЕТИ РОЗВИТКУ МІСТ ТА ДОЗВОЛИТИ ГУБЕРНАТОРАМ ЗУПИНЯТИ ВИКОНАННЯ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ!!! Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль подав до Верховної Ради законопроект, який дозволяє Міністерству фінансів і місцевим державним адміністраціям зупиняти виконання бюджетів територіальних громад, а також ліквідує бюджети розвитку. Ліквідація місцевих бюджетів розвитку заплановано на 2023 рік. Проектом закону №6062 [https://bit.ly/3ATKX0n] передбачається перенесення джерел фінансування доходів бюджету розвитку в загальний фонд. Таким чином, доходи розвитку будуть спрямовані на поточні витрати - фонд заробітної плати, утримання та ін. Також законопроект дозволяє забирати у місцевих бюджетів невикористані залишки освітньої державної субвенції, що заборонить місцевим властям використовувати можливість накопичення цих грошей. Запропонований урядом законопроект також значно розширює контрольні функції Міністерства фінансів і місцевих державних адміністрацій. Їх чиновники зможуть через суд зупиняти рішення місцевих рад про бюджет, причому не доведеться навіть чекати закінчення судового розгляду. Законопроектом пропонується направляти до держбюджету 70% доходів від викупу комунальної землі. Також вилучення терміна «бюджет розвитку» зі статей Бюджетного кодексу позбавить органи місцевого самоврядування права на депозитне розміщення в банках. Крім іншого, проект закону скорочує джерела доходів для місцевих громад, вилучаючи зі структури доходів оплату зборів за видачу ліцензій на проведення лотерей. #АМУ #Кіровоградське_РВ_АМУ #спільними_зусиллями #децентралізація #місцеве_самоврядування #місцевесамоврядування #бюджетрозвитку #місцевийбюджет

Офіційний портал Верховної Ради України

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше