Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В Дмитрівській громаді вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-33років

Фоторепортаж
26.11.2021

Щороку, в четверту суботу листопада, наша країна відзначає День пам'яті жертв Голодомору 1932-1933рр. Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

Напередодні цього дня представники апарату Дмитрівської сільської ради на чолі з Дмитрівським сільським головою Н. Стиркуль та працівники культури відвідали пам'ятний знак жертвам Голодомору 32-33рр, поклали квіти та схилили голови у хвилині мовчання.

 25 листопада 2021 року, працівники сільської бібліотеки та сільського будинку культури провели годину пам’яті « Пам'ять голоду, пам'ять серця» для учнів.  На заході присутні згадали про жахи голоду 1932-33 років, про загибель мільйонів людей, про трагізм, який ховається за словом «голодомор», переглянули відеофільм з елементами хроніки про передумови створення штучного голоду в Україні. 

Всі учасники  долучилися до акції « Незабудька пам’яті», запалили свічки та голубими квітками на мапі України позначили місця штучного голоду тому, що квітка незабудька – це символ пам’яті жертв голодомору.

Наприкінці заходу вшанували хвилиною мовчання закатованих голодом жертв геноциду українського народу.

Ведучі  закликали усіх долучитися до щорічної всеукраїнської акції “Запали Свічку пам'яті у своєму вікні” 27 листопада, о 16:00год.    Нехай увесь світ знає: ми пам’ятаємо! Ми – сильні!

Для користувачів сільської бібліотеки оформлена тематична книжкова виставка-інсталяція « Україна пам’ятає 1932-1933»

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше