Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В Україні виник новий сепаратистський рух.

Інформація
21.12.2020

Група громадян під керівництвом Анатолія Балахніна, який пов’язаний з ГО «Багнет нації», хоче “перезаснувати державу Україна”, і створити нові органи державної влади: парламент, уряд та навіть власні збройні сили, СБУ, поліцію, податкову службу тощо. Про це вони розповідають відкрито – на своїх публічних сторінках у соцмережах: https://www.facebook.com/profile.php?id=100040030622742

Балахнін, який називає себе “ідеологом” цього руху, не маючи юридичної освіти,  самотужки вивчив українські закони та Конституцію, і почав трактувати їх на свій лад. Зараз він є фігурантом кримінального провадження за особливо тяжкою 109 статтею Кримінального Кодексу – “дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади”.  Він створює нові органи влади в різних регіонах України.

Члени цієї організації не визнають чинних органів центральної та місцевої влади, а також правоохоронних органів та судів, мотивуючи це їх неконституційністю та створюють власні. Відповідна ГО була заснована п’ять років тому трьома мешканцями Донецька.

З останніх гучних «створень» фейкових органів місцевого самоврядування – створення «сільради» на Львівщині. Там навіть ухвалили рішення з подачі того ж мешканця Дніпра Анатолія Балахніна на території громади встановити «свій» державний прапор – жовто-блакитний. Це стало підставою для відкриття кримінального провадження. Винуватцям злочину загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Не оминув цей сепарський рух «конституційного процесу в Україні» і  територію Дмитрівської сільської територіальної громади, а саме : мешканець села Дмитрівка Шкафер Олександр з групою осіб провели збори і створили «сільраду» з власною печаткою та гербом. В соцмережі Фейсбук створена сторінка групи «Орган місцевого самоврядування "Дмитрівська сільська рада"» https://www.facebook.com/groups/259477648479126/ на якій висвітлюється вся незаконна діяльність цього «органу».

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше