Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

?‍♀️ ВЕЛОПОДОРОЖ З МАМАЄМ ?‍♀️

Фоторепортаж
22.09.2020

Велопрогулянки «Подорож з Мамаєм» - це чудова можливість урізноманітнити дозвілля жителів села та громади. Мамай – це героїчний персонаж нашого села, який сьогодні з нами як символ на багатьох заходах. Він осучаснюється і навіть сідає на велосипед, аби досліджувати рідне село і популяризувати його разом з активними жителями.

Активна учасниця ініціативної групи "TsybuleVO!" Наталя Єльник разом зі своїм чоловіком Володимиром Єльником склали і протестували маршрут для велопрогулянки.

Захоплююча велопрогулянка стартувала і маршрут виявився досить насиченим і цікавим.

? Перша зупинка – Чутянський ставок, де стоїть пам’ятний знак селу Чутівка.

? Наступна зупинка - пам'ятник Партизанам. Тут учасники велопрогулянки посмакували козацькою кашею, яку приготувала на вогнищі Скляренко Ніна Борисівна, вчитель історії Цибулівської школи. А ще вона розповіла про партизанський рух на Знам'янщині.

? Перепочивши, направилися на околиці лісу, де стоять два пам'ятні знаки, приурочені подіям Великої Вітчизняної війни.

? Завітали в мальовниче село Веселий Кут, де відбулася цікава екскурсія по території села. Побували біля приміщення сільської школи, яка побудована на початку XIX століття, відвідали дерев'яну церкву, яку на щастя веселокутці зберегли, а біля церкви - Братську могилу воїнів загиблих у Великій Вітчизняній війні.

Дуже приємно, що небайдужі веселокутці доглядають за цими об'єктами!

? Далі наш шлях пролягав через польові дороги з великими підйомами і спусками. Дібралися до легендарного лісу Чута, територія якого підпорядкована Дмитрівському лісничиству.

? Потім рухалися до Чорнолянської криниці, де у 2017 році поставлений пам'ятник села Чорноліска. Відвідали могилу дружини і немовляти героя холодноярця Миколи Кібчика-Бондаренка, які були закатовані червоноармійцями.
А потім, проїжджаючи Чорнолянський ставок, поїхали до точки, де стартували.

 Не обійшлося без подарунків 

Козак Мамай нагородив учасників велопрогулянки грамотами та подяками.
В подарунок кожен учасник отримав брендоване печиво, календарик та значок «Успішні зміни». А ще додалися нові членкині ініціативної групи.

В рамках нашої мандрівки долучилися до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day». Були приємно здивовані, що по нашому маршруту (орієнтовно 30 км) сміття було небагато.

Хай небо буде мирним, а Україна чистою!

Їзда на велосипеді - це не тільки весело, але ще й дуже корисно для здоров'я, особливо якщо ця поїздка відбувається в хорошій компанії.

? І кожен фініш це по суті старт... ?

Ця велодослідницька прогулянка допоможе команді Дмитрівської ОТГ у формуванні мапи культурного потенціалу громади, яку ми створюємо в рамках проєкту "Культурний трамплін".

Велопрогулянка "Подорож з Мамаєм" відбувалася в рамках проєкту «Мультикультурна платформа громади «Успішні зміни», яка втілюється ГО «Платформа успішних змін» в рамках конкурсу «Місцеві ініціативи для розвитку громади-2020»

#Успішнізміни
#DOBRE
#культурний_трамплін
#побачивприбери #letsdoitukraine #worldcleanupday

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше