Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ВЕСНЯНА ХВИЛЯ БЕЗПЕКОВИХ ТА ПРОСВІТНИЦЬКИХ АКТИВНОСТЕЙ В ДМИТРІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

Пресреліз
26.05.2021

Мамай і його команда провели безпековий та просвітницький рух в селі Цибулеве, продовжуючи маркувати вулиці світловідбивною плівкою та розповсюджуючи інформаційні флаєри «Не пали. Збережи!»

«Контурне маркування стовпів - це актуально для села Цибулеве, адже наші вулиці мало освітлені, тротуарів немає, пішоходи та велосипедисти рухаються по проїжджій частині. Створене за допомогою світловідбивної плівки маркування проїжджої частини дозволяє водієві чітко бачити дорогу, а людина на дорозі побачить машину, що наближається, по відблиску світла фар на плівці. На сьогоднішній день всі вулиці села Цибулеве промарковані» - говорить Наталія Єльник, членкиня ГО «Платформа успішних змін»
ПРОДОВЖУЄМО АМБАСАДОРИТИ ДЛЯ УСПІШНИХ ЗМІН В ДМИТРІВСЬКІЙ ГРОМАДІ!
«Жителі Дмитрівської громади отримали інформаційні флаєри «Не пали. Збережи!», в яких розповідається про шкідливість спалювання сухої рослинності, листя та сміття. Інформація, яка висвітлена у флаєрах є досить актуальною і корисною. Тож просимо жителів громади віднестися серйозно до теми щодо випалювання рослинності та спалення сміття. Будьте небайдужими до навколишнього середовища і власного здоров'я!" - розповідає Тетяна Ткаченко, членкиня ГО «Платформа успішних змін»
НЕ ПАЛИ. ЗБЕРЕЖИ!
Чим шкідливе випалювання рослинності та спалення сміття на подвір’ї, полях, луках, посадках?
Потрапляючи в дихальні шляхи людини, дим від спаленого листя викликає респіраторні захворювання, алергії, з’являється підвищений ризик виникнення ракових пухлин.
? Зниження родючості ґрунту через знищення комах та різноманітної рослинності
? Зміна клімату через додаткові викиди парникових газів
? Зруйновані кладки та гнізда птахів
? Зникнення тварин, комах
Альтернатива є! Не спалюй, компостуй!
Набагато краще компостувати рослинні рештки та удобрювати компостом ґрунт. Для виготовлення цього добрива не треба особливих знань або зусиль.
?️ Заготуйте спеціальний резервуар чи просто викопайте яму, помірно зволожуйте рослинні рештки та забезпечте доступ повітря до компосту.
?️ Тепер замість пригнічувати родючі властивості землі багаттями, ви можете її удобрити виготовленим компостом!
✅ Спалювання сухої трави та стерні – причина виникнення пожеж в екосистемах
Пам’ятайте – вогонь небезпечний! Виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки, зростає загроза лісових пожеж і загоряння житлових будинків, погіршується видимість на дорогах, збільшується кількість ДТП.
✅ У випадках значного поширення пожежі – негайно повідомте про загоряння за телефоном 101
Дотримуйтеся правил пожежної безпеки: не розводьте вогнищ на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок, не випалюйте суху траву, стерню, не розводьте багаття в лісі.
✅ Спалювання рослинності та її залишків суворо збороняється законом
Безпековий та просвітницький рух відбувся в рамках проєкту Мультипростір «Громадський вулик» (Двір для всіх), що втілюється ГО «Платформа успішних змін» за підтримки Британської ради в Україні в рамках програми «Активні громадяни» та в рамках проєкту "Амбасадори безпеки" за підтримки Канадсько-українського проєкту розвитку поліції (CUPDP) коштом уряду Канади через Міністерство закордонних справ Канади
Посилання на відео тут: https://www.youtube.com/watch?v=DL7lw-HdEBI
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше