Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Відбулася чергова, 27 сесія сільської ради

Новина
13.02.2024

У залі засідань сільської ради відбулося пленарне засідання чергової, 27 сесії сільської ради. У засіданні, яке очолила Дмитрівський сільський голова Наталія Стиркуль, узяли участь 19 депутатів із 22-х.

Сільський голова запропонувала депутатам внести до порядку денного сесії питання, які були попередньо вивчені членами постійних комісій, детально опрацьовані та рекомендовані на затвердження сесії сільської ради.

Відповідно до чинного законодавства та на виконання рішення Дмитрівської сільської ради від 01 листопада 2021 року № 844 «Про затвердження Порядку розроблення місцевих цільових програм, фінансування, моніторингу та звітності про їх виконання», депутати заслухали звіти про виконання 24 цільових галузевих програм, програми економічного і соціального розвитку за 2023 рік та прийняли їх до відома, а також затвердили одну нову програму та внесли зміни до деяких діючих галузевих програм.

Велику увагу в процесі роботи було приділено бюджетним питанням. Так, заслухавши та детально обговоривши відповідні інформації начальника фінансового відділу Анастасії Заєць, депутати вкотре звернули увагу на те, що ситуація з доходами від Цибулівського та Іванковецького старостинських округів не змінюється на краще. Видатки на утримання цих територій перевищують їх власні надходження, і недостача коштів покривається за рахунок надходжень до бюджету з адміністративного центру громади – села Дмитрівка. Сільський голова Наталія Стиркуль знову звернула увагу старост населених пунктів громади на недоліки в роботі по наповненню бюджету, та надала їм відповідні доручення. Депутати затвердили звіти про витрачання коштів резервного фонду бюджету Дмитрівської сільської територіальної громади за 2023 рік та станом на 01 лютого 2024 року, про виконання бюджету Дмитрівської сільської територіальної громади за 2023 рік та внесли зміни до бюджету Дмитрівської сільської територіальної громади на 2024 рік.

З метою забезпечення виконання повноважень у сфері соціального захисту та враховуючи певні зміни у чинному законодавстві, на розгляд депутатів було внесено Положення про комунальну установу «Центр надання соціальних послуг» Дмитрівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області в новій редакції, яке було одноголосно затверджено. Також, з метою врегулювання питання надання платних соціальних послуг мешканцям громади, депутати затвердили тарифи на платні соціальні послуги по відділенням соціальної допомоги вдома та стаціонарного догляду для постійного проживання комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Дмитрівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області на 2024 рік.

         Далі, в процесі роботи, депутати затвердили Перелік адміністративних послуг, які надаються через відділ «Центр надання адміністративних послуг», План діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Дмитрівської сільської ради на 2024 рік, внесли зміни до Переліку майна комунальної власності Дмитрівської сільської територіальної громади, відмінного від земельних ділянок, та прийняли ряд інших важливих рішень.

Значна частина питань порядку денного (68), була відведена земельним питанням, зокрема, щодо прийняття у комунальну власність Дмитрівської сільської ради окремих земельних ділянок, виготовлення паспорта водного об’єкта, інвентаризації земельних ділянок водного фонду комунальної власності, затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок комунальної власності, проведення земельних торгів у формі електронного аукціону з продажу права оренди земельної ділянки, затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду та багато інших.

Всього на сесії було прийнято 107 рішень із важливих для громади питань.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше