Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

Новина
30.09.2021

30 вересня у залі засідань Дмитрівської сільської ради відбулося чергове засідання виконавчого комітету сільської ради, яке провела Дмитрівський сільський голова Наталія Стиркуль.

 На розгляд було внесено 13 питань.

Роботу розпочали з розгляду бюджетного питання. Начальник фінансового відділу Анастасія Заєць довела до відома присутніх інформацію про стан виконання дохідної частини бюджету Дмитрівської сільської територіальної громади за січень-серпень 2021 року. Далі Анастасія Заєць інформувала про хід справляння земельного податку та орендної плати за землю на території Дмитрівської сільської територіальної громади, на підставі якої було відзначено, що в старостинських округах і в цілому по громаді ведеться цілеспрямована робота по організації своєчасної і повної сплати податків та зборів за використання земель, які надходять до сільського бюджету. Станом на 1 вересня 2021 року до сільського бюджету фізичними та юридичними особами сплачено земельного податку та орендної плати за земельні ділянки, що розташовані на території громади, 15 608 415,84 гривень, при плані 20 052 870,00 гривень, що становить 77,8% до річного плану.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Наталія Бойко доповіла членам виконкому про стан роботи по організації харчування дітей в закладах освіти. Зокрема, було зазначено, що харчуванням в закладах загальної середньої освіти Дмитрівської сільської ради охоплено 383 дітей. З них 272 дітей харчується за кошти місцевого бюджету. Заклади дошкільної освіти 100 % охоплені харчуванням, всього харчується 108 дітей.

Під час організації харчування в закладах освіти забезпечується контроль за проведенням операторами ринку харчових продуктів системи простежуваності «харчового ланцюга» відповідно до системи НАССР. Для закладів загальної середньої освіти розроблено спеціальне меню на основі Збірника рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах Євгена Клопотенка.

По питанню "Про стан обліку громадян, які постійно або тимчасово проживають на території громади та ведення погосподарського обліку виконавчим комітетом Дмитрівської сільської ради" доповідала начальник відділу «Центр надання адміністративних послуг» апарату Дмитрівської сільської ради Наталія Бойко. Вона наголосила, що погосподарський облік, як вид первинного обліку, передбачений для накопичення і систематизації відомостей, які збирають сільські ради територіальних громад по кожному з розташованих на їхній території сільських населених пунктів, і які є необхідними для проведення державних статистичних спостережень.

У рамках погосподарського обліку ведеться облік особистих селянських господарств, що забезпечує формування державної політики у сфері статистики.

Також в процесі роботи були прийняті рішення щодо початку опалювального сезону 2021/2022 року, видачі дублікатів свідоцтв про право власності на нерухоме майно, затверджено План заходів з виконання обласної соціальної програми запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2025 року та утворено Координаційні ради з питань:

- розвитку малого та середнього підприємництва;

- сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми

Також виконком прийняв ряд рішень з питань, внесених на розгляд відділом у справах дітей. Одним із них було утворено міждисциплінарну команду для організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Всі рішення, прийняті на засіданні виконавчого комітету, будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті сільської ради.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше