Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Відбулося пленарне засідання 29 сесії сільської ради

Новина
24.05.2024

Сьогодні, 24 травня, під головуванням Дмитрівського сільського голови Наталії Стиркуль відбулося пленарне засідання чергової, 29 сесії сільської ради.

У ході роботи депутати заслухали звіти: директора комунальної установи "Центр надання соціальних послуг" Дмитрівської сільської ради Наталії Кубіцької про роботу установи за 2023 рік та начальника відділу освіти, молоді та спорту Наталії Бойко про організацію харчування дітей у закладах загальної середньої та дошкільної освіти Дмитрівської сільської ради у 2023/2024 навчальному році та взяли їх до відома.

Одним з питань, яке є вкрай актуальним, зважаючи на агресію з боку росії, на прагнення ворога знищити історію та культурну спадщину нашої країни, є питання дерусифікації. Наша громада не залишилася осторонь: на засіданні сесії депутатами було ухвалено рішення про перейменування Дмитрівського закладу дошкільної освіти «Івушка». Відтепер це буде Дмитрівський заклад дошкільної освіти «Веселка». Також було затверджено у новій редакції Статут цього закладу, а його директора зобов'язано здійснити необхідні дії щодо державної реєстрації змін до установчих документів закладу.

Не залишаємося осторонь та продовжуємо підтримувати Збройні Сили України та територіальну оборону. З цією метою внесено зміни до Програми підтримки Збройних Сил України, підрозділів територіальної оборони на 2024 рік, а для покращення умов роботи поліцейських офіцерів громади було вирішено придбати для них нагрудні реєстратори.

З метою виконання окремих заходів з реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України» було затверджено у новій редакції Програму розвитку фізичної культури і спорту у Дмитрівській сільській територіальній громаді на 2023-2025 роки.

Також в процесі роботи було внесено зміни до Програми утримання та розвитку автомобільних доріг Дмитрівської сільської територіальної громади на 2024 рік, Програми фінансової підтримки закладів охорони здоров’я на території Дмитрівської сільської територіальної громади на 2024 рік, Програми розвитку Дмитрівського комунального підприємства Дмитрівської сільської ради «Сількомунгосп», зміни до Фінансового плану підприємства та до діючого Контракту з його директором.

Далі депутати затвердили звіт про витрачання коштів резервного фонду, внесли зміни до бюджету Дмитрівської сільської територіальної громади на 2024 рік, затвердили в новій редакції План діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Дмитрівської сільської ради на 2024 рік, встановили ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території Дмитрівської сільської територіальної громади з 2025 року, ставки та пільги зі сплати земельного податку, ставки орендної плати за земельні ділянки, розташовані на території Дмитрівської сільської територіальної громади, з 2025 року.

У зв'язку з прийняттям Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування", було внесено відповідні зміни до Регламенту та Положення про постійні комісії Дмитрівської сільської ради.

  Значна частина питань порядку денного (118), була відведена земельним питанням, зокрема, щодо надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо організації і встановлення меж території природно-заповідного фонду, затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду та багато інших.

Всього на сесії було прийнято 136 рішень із важливих для громади питань, які були попередньо опрацьовані на спільному засіданні постійних комісій сільської ради.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше