Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

Новина
30.08.2024

Під головуванням Дмитрівського сільського голови Наталії Стиркуль відбулося чергове засідання виконавчого комітету. Сьогодні члени виконкому заслухали інформацію про стан виконання дохідної частини бюджету територіальної громади за січень-липень 2024 року. Зокрема, доповідачем було зазначено, що  надходження податків і зборів за цей період склали  59 969 648,02 гривень, що складає 103,45% до плану.

Наступним рішенням було встановлено батьківську  плату за харчування дітей в закладах дошкільної освіти «Веселка», «Малятко»,  «Пролісок», «Ягідка» Дмитрівської сільської ради  з 02 вересня 2024 року. Згідно з прийнятим  рішенням,  з 02 вересня 2024 року безкоштовним харчуванням у закладах дошкільної освіти, за наявності підтверджуючих документів, буде забезпечено дітей пільгових категорій, а саме: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям; дітей, батьки яких беруть (брали) участь в АТО/ООС, в тому числі загиблих; дітей, батьки яких мобілізовані відповідно до Указів Президента України; дітей з числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які  мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів; дітей з числа осіб, визначених у статті 10 Закону України «Про статус  ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; дітей закладів дошкільної освіти, розташованих на територіях радіоактивного забруднення, а також дітей, евакуйованих із зони відчуження,  дітей, які є особами з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи, і тих, що проживали у зоні безумовного (обов’язкового) відселення  з моменту аварії  до прийняття  постанови про відселення, відповідно до  Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали  внаслідок Чорнобильської катастрофи», а також осіб інших категорій, визначених законодавством та/або рішенням органу місцевого самоврядування. На 50% від сплати за харчування звільняються батьки, які виховують троє і більше дітей

 Дітей  непільгових категорій закладів дошкільної освіти  буде забезпечено харчуванням з розрахунку:

         - за рахунок коштів місцевого бюджету – в розмірі 47,60 грн, що становить 70% від вартості харчування однієї дитини в день;

         - за кошти батьків  – 20,40 грн, що становить  30% від вартості  харчування однієї дитини в день. Нарахування плати буде проводитися  за дні відвідування дитиною установи.  Дане рішення буде оприлюднено  в інформаційному бюлетені «Вісник  Дмитрівської громади», на офіційному вебсайті Дмитрівської сільської ради, а також  дошках оголошень в закладах дошкільної освіти.

У зв'язку із внесенням змін до Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального" від 18 червня 2024 року №3817-ІХ, виконавчий комітет Дмитрівської сільської ради визнав таким, що втратило чинність, рішення виконавчого комітету Дмитрівської сільської ради від 05 жовтня 2023 року №133 «Про обмеження торгівлі алкогольними напоями під час режиму воєнного стану на території Дмитрівської сільської територіальної громади. Дія цього рішення поширюється на всіх суб'єктів господарювання на території Дмитрівської сільської територіальної громади, незалежно від форм власності, які зареєстровані в установленому порядку, і мають ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, отриману згідно з вимогами законодавства.

Далі, з метою підтримки незахищених верств населення, громадян, які опинилися в складних життєвих обставинах та інших категорій громадян, утворено  комісію з питань надання матеріальної допомоги при виконавчому комітеті Дмитрівської сільської ради та затверджено Положення про неї. Очолить зазначену комісію секретар сільської ради Людмила Камінська.

         У зв'язку з кадровими змінами, було затверджено  новий склад місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних  ситуацій, новий склад   комісії з проведення позапланових оглядів захисних споруд цивільного захисту та обстежень найпростіших укриттів на  території Дмитрівської сільської територіальної громади, а також затверджено порядок створення та  використання, номенклатури та обсягів місцевого матеріального резерву для  запобігання виникненню  надзвичайних ситуацій і ліквідації їх наслідків.

  Також було прийнято низку рішень з питань захисту прав дітей.

  Участь у засіданні виконавчого комітету взяли керівники відділів, підприємств, установ та організацій сільської ради.

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше