Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Відповіді на запитання.

Інформація
21.07.2020

Як і обіцяли відповідаємо на ваші питання:

Питання №1: Чому майже 15 років, це питання не виникало і не муштрувалось? А це ненадходження податків у повному обсязі. Хто відповість за це?

Відповідь:

    Ця проблема існує вже більше 20 років та лише з першого січня 2019 року з набуттям чинності Закону  України №2498 до сільської ради перейшли повноваження тільки в частині розподілу та передачі в оренду нерозподілених земельних часток паїв. У комунальну власність Дмитрівської сільської ради, згідно цього ж Закону, дані землі зможуть перейти лише після 2025 року в порядку визнання їх безхазяйними. Також, в 2019 році, під час проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення за межами населеного пункту та передачі їх у комунальну власність, згідно акту прийому- передачі від 8 вересня 2019 року, Головним управлінням Держгеокадастру ці земельні ділянки передані не були.  З цього часу Дмитрівська сільська рада вжила всіх можливих заходів  щодо вирішення питання розподілу земель. Це звісно, зайняло не мало часу, адже в процесі вивчення питання виникало дуже багато нюансів та неузгодженостей на законодавчому рівні, проте, в порівнянні з часом існування даної проблеми, це не так вже й багато.

  Дмитрівська сільська рада ніколи не приховувала від різних служб та правоохоронних органів щодо наявності на території нерозподілених земель – пасовищ бувшого КСП АТ «Колос».  Майже кожного року інспекція з контролю за використанням земель та різні служби правоохоронних органів проводили перевірки  та надавали запити стосовно цих земель, що свідчить про їх обізнаність з даного питання. Також, доводимо до Вашого відома, що кримінальні провадження стосовно цього питання були відкриті  і раніше. Чому раніше це не «муштрувалось» та не вбачалось в діях ТДВ «Колос» криміналу - питання не до сільської ради.

  До першого січня 2019 року повноваження щодо розпорядження землями сільськогосподарського призначення за межами населеного пункту, в тому числі, і спірних земельних ділянок належали  Головному управлінню Держгеокадастру у Кіровоградській області та Знам’янській районній державній адміністрації, які відповідно до протоколу наради в голови районної державної адміністрації по розгляду земельних питань  від 25 грудня 2014 року, рекомендували ТДВ «Колос» завершити розпаювання.

  Дмитрівська сільська рада могла лише висловити свою позицію стосовно вирішення питань щодо використання вищезазначених нерозподілених земель (що відображено в додатку попереднього допису) та не мала права вмішуватись в господарську діяльність підприємства.

  Що стосується сплати податків, то сільський бюджет отримував податок за пасовища. Питання стоїть лише в тому, що ці пасовища використовуються як рілля.

Питання №2 Чому сертифікати не знаходяться там де це положено?

Відповідь:

Сільська рада підіймала це питання перед Головним управлінням Держгеокадастру у Кіровоградській області, відділом Держгеокадастру у Знам’янському районі, перед Знам’янською районною державною адміністрацією, ТДВ «Колос» та правоохоронними органами. Проаналізувавши всі отримані відповіді, а особливо відповідь відділу у Знам’янському районі Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградської області від 21.06.2019 року № 18-11-0.24-543/112-19 стало зрозуміло, що оригінали сертифікатів знаходяться  у  ТДВ «Колос» відповідно до Акту прийому-передачі від 21.01.2015 року.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше