Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Інструкція по користуванню порталом або додатком "Дія". Як роздрукувати сертифікат про вакцинацію самостійно.

Інформація
11.11.2021

Згенерувати та роздрукувати сертифікат про вакцинацію здатен кожен, хто має смартфон або комп’ютер. Для цього не обов'язково йти до сімейного лікаря, але обов’язково - скористатися порталом або застосунком “Дія”

Хоча набагато простішим здається звернутись до лікаря по сертифікат, НСЗУ закликає українців берегти час сімейного лікаря. Для того, щоб він мав час дбати про пацієнтів дійсно тоді, коли це стосується питань здоров’я. А діти або онуки можуть потурбуватися про своїх рідних, яким важко опанувати цифрові технології, та допомогти їм отримати документ.

До лікарів слід звертатися лише тоді, коли отримати сертифікат не вдається через помилку в електронній системі чи в записі про вакцинацію.

Отже, у “Дії” можна створити два види COVID-сертифікатів:

"Жовтий" діє 120 днів, його можна отримати після першої дози вакцини.

"Зелений" діє впродовж року, його видають після повного курсу вакцинації.

Зверніть увагу:

цифровий сертифікат, як внутрішній, так і міжнародний, можна згенерувати в застосунку “Дія” на телефоні, він не друкується. Якщо вам достатньо електронної версії, просто подбайте про те, щоб з вами завжди був смартфон із "Дією";

міжнародний сертифікат у PDF-форматі для друку можна згенерувати на веб-порталі “Дія”(diia.gov.ua) — для цього більше не потрібен електронний підпис. Це зручно, якщо у вас немає ID-картки, а лише паспорт-книжечка старого зразка.

Як згенерувати COVID-сертифікат з порталу Дія та завантажити його у форматі PDF на телефон - дивіться у відеоінструкції https://bit.ly/3BX6vK8

Якщо з генеруванням сертифікату виникла проблема, звертайтеся на оцей сайт: https://issue.covid19.gov.ua/. Також підтримка “Дії” приймає запитання у месенджерах: https://chat.diia.gov.ua/. Звернутися можна і в контакт-центр МОЗ за номером гарячої лінії 0800 60 2019

Крім того, у Києві вже є команди підтримки Дії з COVID-сертифікатами, які працюють у двох центрах масової вакцинації:

Центральний залізничний вокзал, м. Київ, пл. Вокзальна,1.

ТЦ River Mall, м. Київ, Дніпровська набережна, 12.

А тут можна почитати  попередні пояснення про те, що робити, коли не генерується COVID-сертифікат: https://bit.ly/3CMQB62.

Як бачимо, є багато способів вирішити проблему з сертифікатом, якщо вам не вдається чи ви не вмієте його згенерувати, і для цього зовсім необов’язково турбувати лікарів, завантажених як ніколи прийомом хворих.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше