Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Зустріч представників молоді стосовно створення Молодіжної ради.

Пресреліз
20.07.2020

 

18 липня в молодіжному просторі #YS (Youth_Space) було проведено круглий стіл для представників молоді громади з метою інформування щодо затвердженого сесією рішення про утворення Молодіжної ради при Дмитрівській ОТГ. У ході зустрічі було обговорено питання залучення молоді до управління громадою, мету створення такого органу, його можливості та особливості.

Міркотан Лідія Олександрівна, начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Дмитрівської сільської ради,  наголосила, що молодіжна рада є консультативно-дорадчим, представницьким органом з питань молодіжної політики, покликаним сприяти взаємодії виконавчих органів місцевого самоврядування та молоді Дмитрівської об’єднаної територіальної громади, забезпечувати узгодженість дій ц вирішенні питань, пов’язаних з життям молоді та її участю в усіх сферах життя суспільства, організації та проведенням молодіжних заходів та інформаційно-навчальної роботи серед молоді. Це орган, який створюється для представництва  інтересів молоді у громаді.

 Під час обговорення також було зазначено, що кількісний та персональний склад Молодіжної ради визначається установчими зборами та не може становити більше 15 членів. Увійти до складу цього органу може молода людина, віком від 14 до 35 років, що постійно проживає на території Дмитрівської ОТГ. Склад Молодіжної ради формується на установчих зборах шляхом рейтингового голосування за осіб, які особисто присутні на установчих зборах та подали відповідні документи (заяву, бланк підписів 10 осіб молодих жителів громади, копію паспорта громадянина України).

У ході зустрічі було сформовано ініціативну групу, яка вирішила розпочати рекламну кампанію майбутньої ради, аби інформувати молодь громади про переваги та можливості такого органу,  правила подачі документів для вступу до Молодіжної ради. Спільно з представниками виконавчого комітету сільської ради також вирішено найближчим часом провести установчі збори для формування складу Молодіжної ради та початку її функціонування.

Завдяки створенню Молодіжної ради в Дмитрівській ОТГ молоді люди громади отримають можливість для саморозвитку та шанс зробити особистий внесок у розвиток молодіжної політики та своєї території.

                                                                                

                                                                                                     Горян Олена

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше