Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Дмитрівська ТГ отримала нагороду за найвищі досягнення в розвитку спроможності.

Пресреліз
18.05.2021

Дмитрівська територіальна громада отримала  нагороду взірцевої громади від Програми DOBRE за найвищі досягнення в розвитку спроможності.

Посилення спроможності місцевого самоврядування в партнерських громадах – одне з основних завдань програми. Програма DOBRE вимірює її за допомогою Індексу спроможності місцевого самоврядування, що використовується організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) у різних країнах та адаптований під українське законодавство.

 

Експерти Програми USAID DOBRE проаналізували прогрес спроможності 75 громад-партнерів третьої когорти, співпраця з якими розпочалася у 2018 році. У підсумку відзнаки отримали три громади, які показали найбільший прогрес за час роботи з програмою, а саме:

Дмитрівська сільська територіальна громада Кіровоградської області,

Миколаївська сільська територіальна громада Дніпропетровської області,

Софіївська селищна територіальна громада Дніпропетровської області.

“Насправді, переможцями стали всі, хто взяв участь у цій програмі. Ми відзначили лише найкращих, – зазначив заступник міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода. – Дехто вважає, що без опіки громади не можуть самостійно розвиватися. Завдяки хорошим результатам ми переконали скептиків і разом із громадами зруйнували цей міф. Зауважу, що голови громад є лідерами і повинні залишатися ними не просто для того, щоб виграти чергові вибори. Вони повинні вивести громаду на такий рівень, щоб можна було ділитися своїм досвідом не лише в Україні, а і за кордоном”.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше