Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ЯК ДОБРЕ ЖИТИ, КОЛИ ВІРИШ В ЩАСТЯ

Фоторепортаж
25.08.2021

В Іванківцях яскраво та весело пройшло свято зіткане з добра і любові, свято Дня села та Дня Незалежності України. Звучали патріотичні пісні, під звуки козацького маршу внесли державний прапор України. Жіночий вокальний ансамбль сільського будинку культури піснею розпочав концертну програму.

Привітала усіх присутніх зі святом голова Дмитрівської сільської ради Наталія Стиркуль та побажала розквіту та процвітання території, а всім жителям міцного здоров’я, мирного неба та злагоди і добробуту в родинах. І в подарунок для жителів села Іванківці був виступ Кіровоградської обласної філармонії.

Староста Іванковецького старостинського округу Світлана    та побажала, щоб у оселях лунав дитячий сміх і щира пісня, щоб продовжувався рід, щоб розквітало село і всім щасливо жилося!

Пам’ять – одна із найцінніших властивостей людини. Тому що не можна забувати своїх батьків, не можна забувати свій народ та його історію. Людина не може називатися людиною, якщо вона не має ні мови, ні пісні, ні пам’яті, ні землі, ні роду. На території нашої країни, нажаль, зараз точаться бойові дії. Гинуть справжні патріоти української землі, гинуть наші воїни і мирні люди. Ми повинні бути гідними пам’яті загиблих і не опустити знамено їхньої боротьби ні перед якими негараздами. Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих, а представники трудових колективів поклали квіти до пам’ятника воїнам другої Світової війни.

Вихованці дитячого дошкільного закладу «Ягідка» та школярі подарували односельцям море позитивних вражень, виконанням пісень та хореографічних композицій.

Село Іванківці - то велика і дружня родина, це наші славні земляки: вчителі, інженери, лікарі, землероби, тваринники, комбайнери, механізатори, які свято бережуть славні традиції та звичаї, примножують здобутки його на радість дітям та внукам.

З великою повагою та пошаною привітали поважну та найстаршу жительку села – Олену Павлівну Полянко.

Цього року до села не одноразово залітав лелека, поповнюючи іванковецький рід немовлятами. У цей святковий день привітали наймолодших жителів села: Арея Кузенного, Богдана Кравцова, Романа Варгу, Тетяну Шатню та Ярослава Звєрєва. Побажали діткам здоров’я, довгих років щасливого життя, а батькам - здоров’я і наснаги виростити їх хорошими людьми.

Цього року дві молоді пари стали на весільний рушник та поєднали свої долі - це Станіслав та Світлана Трофимчук, Сергій та Марина Кінах.

Золоте весілля відсвяткували Олексій Андрійович та Марія Антонівна Манько, Володимир Петровича та Тамара Іллівна Івашуткіни. Вже півстоліття вони живуть у коханні та злагоді, їх шлях не був встелений пелюстками троянд, але вони змогли пройти всі випробування, всі труднощі, які їм підготувала доля, змогли зберегти взаємну відданість і кохання та виростили гідних дітей.

Односельці висловили своє захоплення їх безмежному терпінню, мудрості, цілеспрямованості та незгасаючому полум’ю кохання!

Цього святкового дня відзначили і трудівників полів, чия доля пов’язана з землею, кому не байдужі селянські клопоти. Вони є основою та міцним фундаментом села. Відзначили працівників освіти,медицини та соціальної сфери. Побажали всім здоров’я та щастя в усьому.

У ході святкування Дня села начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Лідії Міркотан провела вуличну акцію «Впливай на бюджет своєї громади!», яка була започаткована у 2019 році. У ході цієї акції, мешканці громади отримали актуальну інформацію у вигляді буклетів та консультацій спеціалістів з бюджетних питань, а також мали можливість залишити свої пропозиції до бюджету громади на наступний рік і таким чином взяти участь у його формуванні.

Акція проходила досить креативно: в імпровізованій каструлі «варили узвар» зі збору пропозицій від громадян. Також була проведена вікторина яка розширила знання про громаду, як вона працює, скільки населених пунктів об’єднує, як наповнюється бюджет і куди витрачаються кошти. Учасники вікторини отримали солодкі подарунки.

Також Дмитрівський сільський голова Наталія Стиркуль на святковому короваї показала, як розподіляється громадський бюджет. Коровай розрізали на частини у пропорційному відношенні до розподілу видатків на структурні підрозділи, а шматочки вручили їх представникам - це освіта, медицина, житлово-комунальне господарство, культура і мистецтво, соціальний захист, управління громадою, економічна діяльність, природо-охоронні заходи та інші.

Паралельно – почастувати короваєм учасників акції з інформаційною складовою про бюджет.

Святкування продовжилося іграми, розвагами та чудовим концертом Олександра Безая.

А завершилися заходи святковим фейєрверком.

Село - наш дім, наше коріння і доля, наша кровність і материнська пісня, розбуджені досвітки, духмяні пахощі літа та безтурботне дитинство. В Іванківцях люблять і шанують колиску свого родоводу.

Катерина МАТКО

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше